Rozen en klimplanten

Bent u op zoek naar echt iets moois voor in uw tuin? Kies dan voor rozen en klimplanten! Rozen zijn er in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Een roos straalt echt luxe uit! Onder de rozen zijn er veel verschillende soorten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten bent u op het juiste adres voor kleurrijke, prachtige rozen in de tuin of klimplanten langs de muur of schutting.

Rankende klimplanten of zelfhechtende klimplanten

Klimplanten zijn er in diverse soorten. Bij ons vindt u onder andere de volgende soorten:

Klimplanten zijn in twee soorten te verdelen: rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Wat is het verschil tussen deze twee klimplanten?

  • Rankende klimplanten hebben steun nodig om goed te kunnen groeien. De klimplanten draaien zich als het ware ergens omheen en creëren zo hun houvast. Betongaas kunt u bijvoorbeeld hiervoor perfect gebruiken.
  • Zelfhechtende klimplanten zoeken zelf hun weg tijdens het groeien. De wortels van de zelfhechtende klimplanten zetten zich vast aan de muur of schutting en kunnen op deze manier verder groeien.

Bij klimplanten kunt u natuurlijk altijd bindmateriaal gebruiken wanneer de plant toch niet naar uw zin groeit. Klimplanten groeien nu eenmaal hun eigen weg. Het is dus verstandig om dit alsnog goed in de gaten te houden. Voor tips en advies over klimplanten kunt u langskomen in ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Rozen en klimplanten kopen bij TC De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Rozen in de tuin

Rozen in de tuin, dat is pas een aanwinst. Ten eerste hebben rozen prachtige kleuren, maar daarnaast komt er ook een heerlijke geur vanaf. Rozen zijn echt gek op de zon. Zorg voor een goede plek in de tuin: klein beetje wind, goede grond en dus zonlicht. Er zijn verschillende soorten rozen:

  • Klimroos
  • Struikroos
  • Stamroos

Om ieder jaar weer te kunnen genieten van de rozen is het belangrijk dat u ze op het juiste moment snoeit. Dan zullen er uiteindelijk prachtige bloemen ontstaan die zullen bloeien. Rozen kunt u het best in maart snoeien. Snoeit u toch eerder de rozen, dan kan het zijn dat de rozen kapot vriezen. Daarnaast zijn rozen dan veel gevoeliger voor ziekten. Het is dan ook belangrijk om de rozen goed te bemesten tegen vervelende plagen en ziektes. Bij Tuincentrum De Schouw kunt u terecht voor goed tuingereedschap, zoals snoeischaren. Zorg bij het snoeien dat u een snoeischaar met scherpe messen gebruikt. Naast het snoeien, is het dus ook belangrijk om de rozen te bemesten. Ook daarvoor bent u bij ons in Houten op het juiste adres. Onze medewerkers kunnen u tips en advies geven over het verzorgen van de rozen in uw tuin.

Rozen en klimplanten - Tuincentrum De Schouw in Houten

Rozen en klimplanten kopen nabij Utrecht

Kom gerust eens inspiratie opdoen in ons tuincentrum en kies uw favoriete roos of klimplant. Dan kunt u meteen kijkje nemen op onze andere afdelingen, zoals de potterie en kamerplanten. Wij hebben nog meer soorten tuinplanten, zoals vaste planten, zaden en éénjarige planten. Wij zijn zeven dagen per week geopend. Bekijk al onze openingstijden en dan zien we u hopelijk snel een keertje!

Meer over bomen en heesters
 

Tuincentrum De Schouw | Tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten