Rozen en klimplanten

Ben je op zoek naar echt iets moois voor in jouw tuin? Kies dan voor rozen en klimplanten! Rozen zijn er in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Een roos straalt echt luxe uit! Onder de rozen zijn er veel verschillende soorten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je op het juiste adres voor kleurrijke, prachtige rozen in de tuin of klimplanten langs de muur of schutting.

Rankende klimplanten of zelfhechtende klimplanten

Klimplanten zijn er in diverse soorten. Bij ons vind je onder andere de volgende soorten:

Klimplanten zijn in twee soorten te verdelen: rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Wat is het verschil tussen deze twee klimplanten?

  • Rankende klimplanten hebben steun nodig om goed te kunnen groeien. De klimplanten draaien zich als het ware ergens omheen en creëren zo hun houvast. Betongaas kun je bijvoorbeeld hiervoor perfect gebruiken.
  • Zelfhechtende klimplanten zoeken zelf hun weg tijdens het groeien. De wortels van de zelfhechtende klimplanten zetten zich vast aan de muur of schutting en kunnen op deze manier verder groeien.

Bij klimplanten kun je natuurlijk altijd bindmateriaal gebruiken wanneer de plant toch niet naar jouw zin groeit. Klimplanten groeien nu eenmaal hun eigen weg. Het is dus verstandig om dit alsnog goed in de gaten te houden. Voor tips en advies over klimplanten kun je langskomen in ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers staan voor je klaar!

Rozen en klimplanten kopen bij TC De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Rozen in de tuin

Rozen in de tuin, dat is pas een aanwinst. Ten eerste hebben rozen prachtige kleuren, maar daarnaast komt er ook een heerlijke geur vanaf. Rozen zijn echt gek op de zon. Zorg voor een goede plek in de tuin: klein beetje wind, goede grond en dus zonlicht. Er zijn verschillende soorten rozen:

  • Klimroos
  • Struikroos
  • Stamroos

Om ieder jaar weer te kunnen genieten van de rozen is het belangrijk dat je ze op het juiste moment snoeit. Dan zullen er uiteindelijk prachtige bloemen ontstaan die zullen bloeien. Rozen kun je het best in maart snoeien. Snoei je toch eerder de rozen, dan kan het zijn dat de rozen kapot vriezen. Daarnaast zijn rozen dan veel gevoeliger voor ziekten. Het is dan ook belangrijk om de rozen goed te bemesten tegen vervelende plagen en ziektes. Bij Tuincentrum De Schouw kun je terecht voor goed tuingereedschap, zoals snoeischaren. Zorg bij het snoeien dat je een snoeischaar met scherpe messen gebruikt. Naast het snoeien, is het dus ook belangrijk om de rozen te bemesten. Ook daarvoor ben je bij ons in Houten op het juiste adres. Onze medewerkers kunnen je tips en advies geven over het verzorgen van de rozen in jouw tuin.

Rozen en klimplanten - Tuincentrum De Schouw in Houten

Rozen en klimplanten kopen nabij Utrecht

Kom gerust eens inspiratie opdoen in ons tuincentrum en kies jouw favoriete roos of klimplant. Dan kun je meteen kijkje nemen op onze andere afdelingen, zoals de potterie en kamerplanten. Wij hebben nog meer soorten tuinplanten, zoals vaste planten, zaden en éénjarige planten. Wij zijn zeven dagen per week geopend. Bekijk al onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel een keertje!

Meer over bomen en heesters
 

Tuincentrum De Schouw | Tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten