Tuinplanten

Tuinplanten zijn van groot belang in jouw tuin. Zonder planten is jouw tuin meestal een kale en ongezellige boel. Kom naar Tuincentrum De Schouw in Houten en vul jouw tuin met prachtige tuinplanten.

Welke soorten tuinplanten vind je bij Tuincentrum De Schouw?

Wij verkopen verschillende soorten tuinplanten die prachtig staan in vrijwel elke tuin. Je kunt bij ons terecht voor de volgende soorten tuinplanten:

Een ruime keuze aan bloembollen en zaden

Je kunt bij ons terecht voor bloembollen en zaden die je zelf in jouw tuin kunt planten. De bloembollen worden onderverdeeld in twee soorten: voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden in het najaar gepland en de zomerbollen in het voorjaar. Wij verkopen onder andere Narcissen, Tulpen, Hyacinten en Blauwe druifjes. Ook kun je natuurlijk wanneer het voorjaar begint naar ons tuincentrum komen in Houten waar wij dan al bloembollen op pot beschikbaar hebben. Naast de bloembollen, kun je bij ons ook terecht voor verschillende soorten zaden: bloemen, groenten, kruiden. Noem het maar op!

Tuincentrum De Schouw | Tuinplanten kopen

Op zoek naar wat groters voor in de tuin? Kies dan voor bomen, heesters en coniferen

Ben je op zoek naar een kleine boom voor in jouw tuin? Kijk dan niet verder! Bij Tuincentrum De Schouw verkopen wij verschillende soorten bolbomen en treurvormen die gemakkelijk in jouw tuin passen. Denk bijvoorbeeld aan een treurwilg of een prachtige Bolacacia. Heesters zijn planten zonder stam en zijn makkelijk in het onderhoud. Veelal laten heesters in de herfst hun bladeren vallen, maar er zijn ook uitzonderingen zoals de Laurier. Coniferen zorgen ervoor dat je veel privacy hebt in jouw tuin. Het is een makkelijke boom/struik die simpel te snoeien is. Je kunt coniferen zelfs in prachtige vormen snoeien. Wat extra creativiteit in jouw tuin dus!

Tuinplanten koop u bij Tuincentrum De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Mooie bloeiers voor in de zomer: eenjarige planten en kuipplanten

Eenjarigen planten bloeien in de zomer prachtig en zijn een echte aanwinst voor iedere tuin. Helaas zijn deze planten niet winterhard en sterven ze in de winter af. Kuipplanten zijn planten die het heerlijk vinden om in de zomer buiten te staan, maar in de winter graag naar binnen verplaatst worden. Voorbeelden van kuipplanten zijn de Fuchsia, Lantana en Oleander. Ook deze planten zullen prachtig staan in jouw tuin. In ons tuincentrum in Houten verkopen wij kant en klare kruiden in pot, maar ook de zaden van de kruiden. Deze zaden kun je zelf planten, sommige kruiden zijn winterhard. Andere kruiden zullen toch echt ieder voorjaar opnieuw gezaaid moeten worden. 

Tuincentrum De Schouw | Tuinplanten kopen

Rozen en klimplanten stralen luxe uit in jouw tuin

Met een klimroos in jouw tuin krijgt jouw tuin direct een romantische sfeer. Een klimroos heeft wel een beetje hulp nodig bij het groeien, het beste kun je de klimroos vastmaken aan bijvoorbeeld een schutting. Klimrozen en klimplanten zijn ideaal als het gaat om het opvullen van een lege muur. Een pergola in jouw tuin met klimrozen of klimplanten is een prachtig extraatje in jouw tuin. 

Tuinplanten | Bloembollen | Vaste planten | Tuincentrum De Schouw | Houten

Onmisbaar in jouw tuin: vaste planten

Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terugkeren. In de herfst sterven ze af, waarna het leven zich afspeelt in de wortels. In het voorjaar komen vaste planten weer op en kun je weer van deze mooie planten genieten. Vaste planten komen in allerlei soorten en maten, voor ieder wat wils. In de zomer hebben wij een nog groter assortiment vaste planten, met een mooie vaste plant voelt jouw tuin al snel minder leeg aan!

Tuinplanten kopen in de buurt van Utrecht? Kom langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten

De mooiste tuinplanten koop je bij Tuincentrum De Schouw in Houten nabij Nieuwegein, Everdingen en Culemborg. Voor vragen kun je langskomen of contact met ons opnemen. Ook voor de mooiste kamerplanten en bloemen kun je terecht bij Tuincentrum De Schouw. Maak er uitje van, want in ons Tuincafé kun je ook genieten van een lekker bakje koffie of zelfs van een heerlijke high tea. Bekijk onze openingstijden en zien we je dan snel bij Tuincentrum De Schouw?

Tuinplanten | Vaste planten | Tuincentrum De Schouw | Houten