Plagen in de tuin

Plagen in de tuin kunnen voor vervelende hinder zorgen en planten in uw tuin aantasten. Het kan erg zonde zijn van uw inspanningen in de tuin wanneer deze te niet worden gedaan door vervelende plagen. Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor om verdere hinder te voorkomen. Het tegen gaan van plagen in de tuin kan ook op een diervriendelijke en natuurlijke manier en hoeft niet bij uitstek met chemische middelen. Gewasbescherming is een belangrijke stap om uw tuin te behoeden voor schade en overlast van ongewenste plagen. 

Verschillende plagen die u kunt voorkomen of bestrijden

Er zijn verschillende plagen die overlast kunnen veroorzaken in uw tuin. Zo zijn er grotere en kleinere dieren die problemen kunnen geven, zoals:

  • Mollen
  • Wespen
  • Mieren
  • Katten

Gelukkig zijn deze allen niet zeer schadelijk, maar kunnen ze wel vervelende overlast veroorzaken en uw tuin een stuk minder netjes doen ogen. Een mollenplaag kan bijvoorbeeld uw hele tuin omtoveren in een knollenveld. Een wespenplaag is vooral ongemakkelijk en kan met kinderen in de buurt vervelend en gevaarlijk zijn. Mieren die uit alle hoeken tevoorschijn komen en wellicht zelfs de keuken bereiken zijn niet bepaald welkom in overvloed. Het kan erg vervelend zijn als buurtkatten hun behoeften doen in uw tuin, waardoor deze gaat stinken en eventueel de planten overhoop worden gehaald door het graven en spelen. 

Verschillende manieren om plagen in de tuin te voorkomen

Er zijn verschillende mogelijkheden om plagen in de tuin tegen te gaan. U hoeft bij plagen in de tuin niet direct te denken aan chemische bestrijdingsmiddelen. Vervelende gasten zoals insecten en slakken kunt u ook op biologische wijze bestrijden. Dit kan zijn door gebruik te maken van bepaalde biologische bestrijdingsmiddelen, maar er zijn ook mogelijkheden om andere methodes in te zetten. Bijvoorbeeld het tegen gaan van katten in de tuin kan door het verspreiden van een bepaalde geur. Hier ondervindt de kat verder geen schade aan, het is slechts een manier om uw tuin minder aantrekkelijk te maken. Ook het afdekken van planten kan een uitstekende mogelijkheid zijn, net zoals het verspreiden van bepaalde geuren. Voor iedere vervelende plaag is er weer een andere oplossing te vinden in ons tuincentrum! 

Plagen in de tuin bestrijden

Kom langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten voor meer informatie

Wij raden u aan om voor gebruik van bepaalde middelen eerst de handleiding te raadplegen. Ook kunt u ons uiteraard altijd om advies vragen, zodat wij met u mee kunnen denken over mogelijke oplossingen. Wij raden u het liefste aan om niet direct gebruik te maken van chemische middelen en zouden eerst andere opties aanraden. Weet u niet precies van welke plaag u last heeft in de tuin, maar ziet u wel schade aan de beplanting? Neem dan gerust een foto mee, dan proberen wij met u mee te denken. Tuincentrum De Schouw is 7 dagen per week geopend en wij helpen u graag verder! Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan, door te bellen naar 030-6371402, of door een mail te sturen naar [email protected]. Graag tot ziens in ons tuincentrum!