Zaden

Hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld groenten, kruiden en bloemen? Bij Tuincentrum De Schouw vind je dan ook een zeer ruim assortiment met zaden. Wat dacht je bijvoorbeeld van courgettes uit eigen tuin of verse basilicum, helemaal zelf gekweekt. Vergeet ook zeker niet mooie bloemen, zoals de bekende zonnebloem of bloemzaad mengsels. In ons tuincentrum in Houten vind je ook alle benodigdheden voor het zaaien.

Zaden: van siertuin tot moestuin

In ons tuincentrum in Houten kun je een ruim aanbod met zaden vinden. Wij hebben bijvoorbeeld zaden voor de siertuin, zoals snijbloemen en perkplanten. Daarnaast hebben wij ook zaden voor in de groente- en kruidentuin. Hoe leuk is het om jouw eigen kruiden te kunnen planten en daarvan te kunnen eten! Bij ons vind je ook diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels. Dat is een mix van bijvoorbeeld klaprozen, korenbloemen en margrieten die jouw voortuin een fleurige aanblik geven!

Tuincentrum De Schouw | Zaden

Wat heb je nodig om te kweken?

Ondanks dat er ontzettend veel soorten zaden zijn, blijft het kweken ervan aardig hetzelfde. Maar wat heb je nodig om die lekkere groenten, verse kruiden of prachtige bloemen te kweken?

  • Turfpotjes
  • Zaaibakken
  • Grond speciaal om te zaaien
  • Zaaikastje
  • Natuurlijk de zaadjes
  • Gieter en plantenspuit
  • Plantetiketten

Bij het kweken is het belangrijk dat je de juiste grond gebruikt. In ons tuincentrum vind je dan ook zaaigrond speciaal voor het zelf kweken. Daarnaast zijn kweekpotjes ook onmisbaar. Handig feitje: vaak kun je deze zo in de grond stoppen; ze zijn biologisch afbreekbaar. Zodra je de zaadjes hebt geplant, is het belangrijk om de grond goed vochtig te houden en zodra het kan de plantjes in de volle grond te zetten. Op de verpakkingen van de zaden staat precies beschreven hoe en wanneer je de zaadjes het best kunt planten/verpotten. Toch nog vragen hierover? Geen probleem! Onze medewerkers helpen je graag!

Tuincentrum De Schouw | Zaden

Zaden kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Bij Tuincentrum De Schouw vind je een uitgebreid assortiment met zaden. Denk hierbij onder andere aan kruidenzaden, bloemzaden en groentezaden. Heb je vragen over de zaden en wil je graag advies en/of tips? Kom dan langs in ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers geven je graag advies en laten je alle handige benodigdheden zien die onmisbaar zijn bij het kweekproces. Bekijk de openingstijden van onze winkel en dan hopen we je snel te zien!

Meer over bloembollen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten