Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn tegenwoordig hartstikke hip! Maar wat zijn groene kamerplanten eigenlijk voor planten? Heel kort gezegd zijn groene kamerplanten, planten die niet bloeien. Ze vallen op door bladeren, de vorm van de bladeren of de kleur. Over het algemeen zijn groene kamerplanten ook vrij goed te verzorgen. Ze zijn niet zo kieskeurig met de plek waar ze staan, als ze maar niet in de volle zon staan. Breng eens een bezoekje aan Tuincentrum De Schouw in Houten om onze afdeling met groene kamerplanten te bekijken. Wie weet zit hier wat voor jou tussen!

Groene kamerplanten; hoe te verzorgen?

Groene kamerplanten doen het goed wanneer je ze matig water geeft en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Niet alle soorten kamerplanten hebben dezelfde vochtopname. Daarom een tip van ons: geef nooit water als de grond nog nat is en verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Dit vinden ze heerlijk en je zult zien dat de plant ervan opknapt. Kamerplanten zijn eigenlijk net mensen, want ze kunnen ook ziek worden. De reden hiervoor is vaak dat ze teveel water hebben gekregen. Het is dus belangrijk om niet iedere plant dezelfde hoeveelheid water te geven. Een ander symptoom waar je aan kunt zien dat het niet goed gaat met de plant is wanneer bonte bladeren groen worden. Dit is een teken dat de plaats waar de plant staat toch te donker is. Spint kan overigens een oorzaak zijn bij bladuitval, bruine bladeren of gele bladeren. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten kun je terecht voor de juiste middelen om jouw plant weer op te knappen.

Groene kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Verschillende soorten groene kamerplanten

Wil je een echte eyecatcher in huis? Kies dan voor een grote kamerplant. Grote kamerplanten zijn natuurlijk perfect om die lege hoek in de woonkamer op te vullen. Kamerplanten passen nu éénmaal in ieder interieur. Tegenwoordig zijn de grote kamerplanten ook verkrijgbaar in het klein. En dan bedoelen we echt heel klein. Deze kleine plantjes zijn hartstikke leuk om bijvoorbeeld op een leuk dienblad of plateau te zetten. Wij hebben enkele bekende groene kamerplanten voor jou op een rijtje gezet:

  • Areca Palm
  • Yucca
  • Monstera
  • Sansevieria
  • Calathea
  • Varens
  • Dracaena

Deze soorten kun je bij ons in het tuincentrum vinden, maar wij hebben nog veel meer soorten kamerplanten. Wat dacht je bijvoorbeeld van vetplanten, cactussen en bloeiende kamerplanten? Ben je er nog niet helemaal uit welke soort kamerplant bij je past? Vraag het eens aan de medewerkers van ons tuincentrum. Zij kunnen jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

Groene kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Groene kamerplanten kopen nabij Utrecht

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment met groene kamerplanten? Kom dan snel eens langs in ons vernieuwde tuincentrum in Houten. Wij hebben overigens ook een mooie afdeling met prachtige bloempotten. Zo kun je meteen de juiste pot kiezen bij jouw favoriete groene kamerplant. Breng je een bezoekje aan ons tuincentrum, dan ben je tevens ook van harte welkom in ons Tuincafé voor een heerlijk kopje koffie of een zalig broodje. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel!

Lees meer over onze kamerplanten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten