Bloeiende kamerplanten

Ben je op zoek naar een kleurrijke aanwinst voor in jouw interieur? Bij Tuincentrum De Schouw in Houten hebben wij een zeer ruim aanbod aan bloeiende kamerplanten. Deze bloeiende planten in combinatie met bijvoorbeeld groene kamerplanten of vetplanten kunnen prima! De kleurrijke bloemen aan deze plant, zorgen ervoor dat je hier zeker vrolijk van zult worden.

Top 3 bloeiende kamerplanten

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten bloeiende kamerplanten. Heb je geen idee welke plant het best bij jou past? Wij maken het je wellicht wat makkelijker, want wij hebben een top 3 voor jou samengesteld. Onderstaande bloeiende kamerplanten zijn dan ook bij Tuincentrum De Schouw in Houten te vinden:

  1. Orchidee: Het kan natuurlijk niet anders dan dat de bekende Orchidee op nummer één staat in onze top 3. De Orchidee is eigenlijk wel de meest bekende bloeiende kamerplant in Nederland. Deze plant is er dan ook in verschillende soorten en maten. Zo is tegenwoordig veel de mini-orchidee te zien. Deze is hartstikke leuk om bijvoorbeeld op een leuk plateau of dienblad te zetten. Orchideeën houden van licht, maar niet vol in de zon. Tijdens de bloeiperiode van de Orchidee is belangrijk om de kamerplant plantenvoeding te geven.
  2. Cyclaam: Wat zo bijzonder is aan de Cyclaam, is dat de blaadjes van de bloem de vorm hebben van een hartje. De Cyclaam is dan ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit en roze. Deze bloeiende kamerplant kun je het best verzorgen door hem op een schoteltje te zetten en het water op het schoteltje te gieten. De plant zal zelf de juiste hoeveelheid als het ware opzuigen.
  3. Bromelia: Wil je een echte eyecatcher in huis? Dan is de Bromelia wellicht wat voor jou! Bromelia's groeien al heel erg goed met wat licht en af en toe wat water. Bekende soorten van de Bromelia-familie zijn de Tillandsia, Guzmania en de Ananasplant.

Naast bovenstaande soorten vind je bij ons uiteraard nog veel meer andere soorten. Daarom ben je bij ons van harte welkom om ons ruime assortiment te komen bekijken!

Bloeiende kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

De verzorging van bloeiende kamerplanten

Over het algemeen houden kamerplanten van een tropisch of subtropisch klimaat. Veel bloeiende kamerplanten houden van een lichte standplaats in huis. Daarnaast is het belangrijk om de bloeiende kamerplanten te voorzien van goede potgrond en plantenvoeding. Wat je ook niet moet vergeten is dat het water altijd lauw moet zijn. Waar een bloeiende kamerplant ook blij van wordt, is een af en toe een sproeibeurt met de plantenspuit. Je zult zien dat de plant daar helemaal blij van wordt!

Bloeiende kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Bloeiende kamerplanten kopen nabij Utrecht

Kom gerust eens langs in ons mooie tuincentrum om ons aanbod met bloeiende kamerplanten te bekijken. Wij verkopen tevens ook mooie, bijpassende bloempotten, zodat je een complete plant mét pot kunt aanschaffen. Wanneer je toch een bezoekje brengt aan ons tuincentrum in Houten, kun je halverwege de looproute van het tuincentrum ook genieten van een heerlijk kopje koffie in ons sfeervolle Tuincafé. Bekijk op onze contactpagina de openingstijden en dan zien we je hopelijk snel in Houten! 

Lees hier meer over groene kamerplanten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten