Luchtzuiverende kamerplanten

Je hebt er misschien vast weleens van gehoord: luchtzuiverende kamerplanten. Deze kamerplanten zijn tegenwoordig super hip en zien we in verschillende woontrends terugkomen. Deze kamerplanten hebben een bijzondere eigenschap: ze 'zuiveren' als het ware de lucht. Ze zijn daarom zeer geschikt voor in de slaapkamer of wat dacht je van jouw thuiswerkplek? Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je een zeer ruime afdeling met verschillende soorten kamerplanten, waaronder ook deze luchtzuiverende varianten. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dat is mooi! Lees snel verder wat nu precies de luchtzuiverende kamerplanten doen en kom langs in ons tuincentrum!

Wat zijn luchtzuiverende planten?

Luchtzuiverende planten worden ook wel de natuurlijke luchtverfrissers of zuurstofplanten genoemd onder de kamerplanten. Waarom dat zo is, leggen we je graag even uit! Over het algemeen zorgen alle kamerplanten voor wat extra zuurstof, maar sommige planten hebben een extra eigenschap: het zuiveren van de lucht. En dat is interessant, want hoe werkt dat nu? Tegenwoordig zijn onze huizen super goed geïsoleerd. Dat is natuurlijk fijn voor de koukleumen onder ons, maar daarentegen krijgen we wel meer te maken met klachten, zoals slaapproblemen, hoofdpijn, longproblemen en huidklachten. Dat is minder fijn... Door luchtzuiverende kamerplanten te kiezen, worden schadelijke stoffen uit de lucht opgenomen door hun bladeren. Deze schadelijke stoffen worden vervolgens in de wortel of in de plant zelf opgeslagen en afgebroken. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid verbeterd. Overdag zetten de luchtzuiverende kamerplanten CO2 om in zuurstof en brengen de planten waterdamp in de lucht. We kunnen dus wel zeggen dat het klimaat in je woonkamer, slaapkamer of thuiswerkplek flink verbetert met deze luchtzuiverende pareltjes.

Tuincentrum De Schouw | Luchtzuiverende Kamerplanten | Houten

Top 3 luchtzuiverende kamerplanten

Bij Tuincentrum De Schouw vind je een ruim aanbod met luchtzuiverende kamerplanten. Je bent natuurlijk van harte welkom om deze prachtige, groene planten te komen bekijken. Ook wanneer je advies of verzorgingstips nodig hebt over de luchtzuiverende planten ben je bij ons van harte welkom. Speciaal voor jou hebben we een top 3 samengesteld:

  1. Phlebodium - Blauwvaren: De Blauwvaren heeft prachtige, bijzondere bladeren. Een echte eyecatcher is huis dus! De kamerplant heeft een sterk luchtzuiverende eigenschap en is dol op water, veel water. Zet de Blauwvaren op een lichte (geen direct zonlicht) plek en je hebt lang plezier van deze plant.
  2. Spathiphyllum - Lepelplant: Wat een beauty is deze plant! De Lepelplant zorgt veel zuurstof en haalt schadelijke stoffen uit de lucht. Deze luchtzuiverende plant heeft veel water nodig en staat het liefst in het licht, maar geen direct zonlicht.
  3. Areca - Goudpalm: Deze stoere kamerplant komt oorspronkelijk uit Afrika en heeft veel water nodig. De Goudpalm is een sterk luchtzuiverende kamerplant die het liefst op een lichte plek staat in huis.

Tuincentrum De Schouw | Luchtzuiverende Kamerplanten | Houten

Jouw thuiswerkplek met prachtige luchtzuiverende planten

We kunnen er inmiddels niet meer omheen: thuiswerken. Een goede thuiswerkplek is dan ook zeer belangrijk. Dit moet een plek zijn waar jij je op je gemak voelt en goed kunt werken. Een paar mooie kamerplanten kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Groen doet een mens goed! Wil je het meteen goed doen, kies dan voor luchtzuiverende kamerplanten. Omdat deze ruimte een plek in huis is waar je veel zit, is schone, gezonde lucht belangrijk. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze 'kantoorplanten' goed zijn voor de creativiteit en productiviteit. Daarnaast werken deze kamerplanten ook nog eens stressverlagend. Een win-win situatie dus! Bij Tuincentrum De Schouw vind je dan ook de perfecte kamerplant voor jouw thuiswerkplek! In deze blog kun je meer lezen over het groen inrichten van jouw thuiswerkplek.

Tuincentrum De Schouw | Luchtzuiverende Kamerplanten | Houten

In Houten koop je de mooiste luchtzuiverende kamerplanten

Kan jouw woonkamer, slaapkamer of thuiswerkplek wel wat groen gebruiken? Woon je in de buurt van Schalkwijk, 't Goy, Odijk, Nieuwegein of Houten? Breng dan een bezoekje aan Tuincentrum De Schouw voor een ruim assortiment luchtzuiverende kamerplanten. Bij ons vind je grote luchtzuiverende kamerplanten, maar ook kleine luchtzuiverende planten; voor elke plek in huis is de juiste plant in ons tuincentrum te vinden. Uiteraard vind je bij ons ook kleurrijke, bloeiende kamerplanten of wat dacht je van cactussen en vetplanten? Voor al het groen, binnen- of buitenshuis, ben je bij ons dus op het goede adres. Bekijk de openingstijden van onze winkel in Houten en hopelijk zien we je snel bij Tuincentrum De Schouw!
 

Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten