Vaste planten

De naam zegt het natuurlijk al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Vaste planten sterven in de herfst af. Dan is er eigenlijk ook niets meer te zien van de plant. Vervolgens komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Het assortiment bij Tuincentrum De Schouw in Houten in vaste planten is groot. Denk dan onder andere aan siergrassen, de Campanula, heesters en de Helleborus. In ons tuincentrum nabij Utrecht vind je nog veel meer vaste planten, maar wij lichten twee van onze favorieten toe: de Pioenroos en de Lavendel.

Kleurrijke vaste plant: de Pioenroos

Wist je dat de Pioenroos in meer dan 1000 verschillende soorten en maten bestaat? Wij worden in ieder geval erg blij van de Pioenroos. Zeker wanneer hij in bloei staat; wat een prachtige bloem! In de bloem zitten zoveel gekleurde blaadjes wat uiteindelijk een prachtig effect geeft. Over het algemeen bloeit de Pioen in mei en juni. Het is een korte periode, maar wanneer hij in bloei staat, heb je een echte eyecatcher in jouw tuin staan. Wanneer het seizoen van de Pioenrozen aldaar is, zien we ook veel Pioenen in boeketten. Een leuk weetje: de Pioen staat dan ook wel bekend als symbool voor de liefde, gezondheid, bloeiende romantiek en geluk. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je diverse soorten van de Pioenroos. Benieuwd geworden? Kom gerust eens langs!

Vaste planten, zoals Lavendel en Pioenrozen koopt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Geurrijke vaste plant: Lavendel

Als het gaat om een heerlijke, geurrijke plant voor in jouw tuin, dan hebben we het natuurlijk over de Lavendel. Lavendel bestaat in twee verschillende soorten: Vlinderlavendel en de gewone lavendel. De Lavendel is echt ideaal: hij doet het goed als struik, als haag en natuurlijk ook als balkonplant. Wat nog een mooi voordeel is, ook vlinders zijn gek op de blauwkleurige bloemen en natuurlijk zijn ze dol op de nectar. In principe kan Lavendel het hele jaar door geplant worden. Maar het planten heeft het meest succes wanneer je de Lavendel tussen april en augustus plant. Lavendel houdt van zon, dus plant hem op een zonnige plek in de tuin. Het snoeien van de Lavendel moet begin april gebeuren. Snoei de Lavendel dan ongeveer voor een derde terug, maar let op dat je niet te ver terug snoeit. Blijf namelijk altijd boven de groene, nieuwe scheuten. Nog een tip van ons: wil je dat de Lavendel in het voorjaar lekker doorgroeit? Knip dan eind september de Lavendel. Dit zorgt ervoor dat er weer mooie bloemen aangroeien.

Vaste planten kopen | Tuincentrum De Schouw | Houten | Utrecht

Het ruime aanbod vaste planten bij Tuincentrum De Schouw

Naast de Lavendel en Pioenroos vind je in ons tuincentrum natuurlijk nog veel meer vaste planten. Onze medewerkers geven je graag advies en tips welke vaste planten in jouw tuin passen. Vaste planten zijn in verschillende soorten in te delen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Bodembedekkers
  • Siergrassen
  • Bloeiende vaste planten
  • Groenblijvende vaste planten
  • Klimplanten
  • Borderplanten

Met een combinatie van deze vaste planten kun je een groene, maar ook zeker bloeiende tuin creëren. Heb je hier vragen over? Bel gerust naar: 030-6371402 of stuur een mail naar: info@tcdeschouw.nl.

Tuincentrum De Schouw | Vaste planten kopen

Vaste planten kopen nabij Utrecht

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment met vaste planten? Je bent bij ons tuincentrum in Houten van harte welkom. Kom je een bezoekje brengen aan ons tuincentrum, dan kun je ook meteen onze andere afdelingen met kamerplanten, gereedschap en andere tuinplanten zien. Wellicht heb je vragen over de Pioenroos, de Lavendel of over onze andere vaste planten. Stel ze gerust aan één van onze medewerkers. Tuincentrum De Schouw is zeven dagen per week geopend! Bekijk de openingstijden, plan de route en dan zien we je hopelijk snel een keer in ons tuincentrum.

Lees meer over bloembollen​

 

Vaste planten | Skimmia | Tuincentrum De Schouw | Houten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten