Knaagdieren

Naast tuinplanten en kamerplanten vind je bij Tuincentrum De Schouw in Houten ook een dierenafdeling met alles voor jouw knaagdieren. Deze huisdieren hebben uiteraard een goede verzorging nodig. Een lief konijntje is natuurlijk zo gekocht, maar vraagt ook elke dag aandacht. Kom gerust eens langs in ons tuincentrum voor alles wat je nodig hebt om de knaagdiertjes goed te kunnen verzorgen.

Wat zijn knaagdieren?

Naast een hond en een kat is een konijn het meest geliefde huisdier bij de Nederlandse huishoudens. Konijnen zijn alleen eigenlijk niet echt knaagdieren. Een konijn valt namelijk onder de haasachtige dieren. Daarnaast hebben konijnen een heel ander gebit en een andere manier van kauwen dan een knaagdier. Welke dieren verstaan we in ieder geval wel onder knaagdieren?

  • Cavia's - De cavia is heel gemakkelijk te verzorgen. Toch is het goed te weten waar cavia's wel behoeft aan hebben. Daarnaast zal het beestje ook niet snel bijten.
  • Hamsters - Met hamsters is het verstandig om er één in een hok te plaatsen en niet twee of drie bij elkaar. Vaak vindt men het zielig om een hamster alleen in een kooi te plaatsen, maar vaak doe je een hamster meer plezier om hem alleen in een kooi te plaatsen.
  • Tamme ratten - In tegenstelling tot hamsters kun je meerdere tamme ratten wel bij elkaar plaatsen. Zorg er uiteraard voor dat het hok groot genoeg is voor het aantal tamme ratten.
  • Muizen - In het begin zijn muizen vaak wat schuw, maar uiteindelijk worden het slimme, actieve en vrolijke beestjes waar iedereen blij van wordt.
  • Gerbils - Hamsters slapen overdag en zijn in de nacht erg actief. Gerbrils hebben geen duidelijk ritme. Ze slapen een paar uur om vervolgens een paar uur actief te zijn.

Alles voor uw knaagdieren vindt u bij Tuincentrum De Schouw, nabij Utrecht

De verzorging van knaagdieren

Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vindt alles op het gebied van goede verzorging voor jouw knaagdieren. Wat kun je zoal bij ons vinden:

  • Hooi
  • Stro
  • Knaagdiervoeding
  • Speeltjes
  • Een hok (binnnen of buiten)

Vergeet ook zeker niet dat knaagdieren vaak gek zijn op groente en fruit. Vraag gerust aan één van onze medewerkers welke soorten groenten en fruit je het best aan jouw huisdier kunt geven. Ben je op zoek naar iets speciaals voor jouw huisdier? Neem dan gerust contact met ons op.

Alles voor uw knaagdieren vindt u bij Tuincentrum De Schouw, nabij Utrecht

Alles voor de knaagdieren koop je bij Tuincentrum De Schouw, nabij Utrecht

Je bent op de dierenafdeling van Tuincentrum De Schouw uiteraard van harte welkom om eens een kijkje te komen. Wil je graag advies over bepaalde producten? Dat kan! Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Wij verkopen onder andere producten van het merk 'Supreme' voor knaagdieren. Naast de dierbenodigdheden voor knaagdieren vind je bij ons ook alles voor honden, katten, vogels en vissen. Met andere woorden: wij hebben een zeer complete dierenwinkel in ons tuincentrum. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor prachtige tuinplanten, kamerplanten en gereedschap. Trek in iets lekkers? In ons Tuincafé kun je genieten van een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers. Maak van jouw bezoek aan ons tuincentrum in Houten een compleet uitje. Bekijk snel onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel een keer!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierbenodigdheden