Kamerplanten

Zoekt u nog een mooie bloeiende kamerplant voor in de vensterbank? Of bent u op zoek naar een grote kamerplant voor in die lege hoek in de woonkamer? Dan bent u bij Tuincentrum De Schouw op het juiste adres. Bij ons kunt u op onze kamerplanten afdeling van alles vinden; grote kamerplanten, vetplanten, cactussen, bloeiende kamerplanten. Kom eens langs bij ons ons tuincentrum in Houten en ga op zoek naar uw favoriete kamerplant.

Top 5 grote kamerplanten

Kamerplanten geven echt sfeer in uw interieur. Tegenwoordig zijn kamerplanten ook weer helemaal hip! Vooral de grote, groene kamerplanten. Deze trend wordt ook wel Urban Jungle genoemd. Ook deze soorten kunt u natuurlijk bij ons tuincentrum in Houten vinden. Wij hebben de populaire grote kamerplanten voor u op een rijtje gezet:

  • Palmlelie - Yucca elephantipes
  • Geldboom - Pachira aquatica

Bekijk in ons tuincentrum nóg meer prachtige, grote kamerplanten!

Kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Helemaal hip: luchtzuiverende kamerplanten

Tegenwoordig zijn luchtzuiverende planten helemaal in. Deze groep planten worden ook wel Air So Pure genoemd. Wat is er zo bijzonder aan deze planten? Ze hebben een luchtzuiverende werking. De planten zorgen voor een beter zuurstofgehalte van de lucht. Het blijkt dat sommige planten zelfs tot 80% van de schadelijke chemicaliën uit de lucht kunnen halen. Deze soort kamerplant is dan ook zeer geschikt voor in de slaapkamer of op kantoor. Klachten zoals concentratieproblemen, hoofdpijn en duizeligheid kunnen minder worden wanneer er luchtzuiverende planten in de ruimte staan. Wat zijn bekende luchtzuiverende planten?

  • Rubberplant - Ficus Elastica
  • Lady palm - Rhapis
  • Drakenbloedboom - Dracaena

Wilt u meer weten over de luchtzuiverende kamerplanten? Kom langs bij ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over deze bijzondere planten!

Verzorging van kamerplanten

Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw kamerplanten. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld goede potgrond te gebruiken in combinatie met plantenvoeding. Op deze manier geeft u uw planten extra voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de kamerplanten optimaal groeien. Heeft uw kamerplant toch last van een ziekte of een schimmel? Dan kunt u altijd nog bestrijdingsmiddelen gebruiken. Vraag altijd eerst even aan onze medewerkers wat u tegen ziektes en schimmels kunt doen.

Kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Kamerplanten kopen in Houten, nabij Utrecht

Wilt u dus ook graag kamerplanten voor in uw huis en woont u in de buurt van Nieuwegein of Utrecht? U bent bij Tuincentrum De Schouw in Houten dan op het goede adres. Kom gerust eens langs in ons mooie tuincentrum. Laat u verrassen en inspireren door onze kamerplanten afdeling. Maak er een compleet uitje van, want in ons tuincentrum vindt u ook ons Tuincafé. Hier kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met een lekker gebakje. Of wat dacht u van verse broodjes. Neem even pauze om vervolgens uw route door ons tuincentrum weer te vervolgen. Bekijk de openingstijden van ons mooie tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!

Lees hier meer over groene kamerplanten!