Rozen

Ben je op zoek naar echt iets moois voor in jouw tuin? Kies dan voor rozen! Rozen zijn er in veel verschillende kleuren en soorten te verkrijgen. Een roos straalt echt luxe uit! Onder de rozen zijn er veel verschillende soorten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je op het juiste adres voor kleurrijke, prachtige rozen in de tuin. Kom eens langs en bekijk ons assortiment!

Rozen in de tuin

Rozen in de tuin, dat is pas een aanwinst. Ten eerste hebben rozen prachtige kleuren, maar daarnaast komt er ook een heerlijke geur vanaf. Rozen zijn echt gek op de zon. Zorg voor een goede plek in de tuin: klein beetje wind, goede grond en dus zonlicht. Er zijn verschillende soorten rozen:

  • Klimroos
  • Struikroos
  • Stamroos

Om ieder jaar weer te kunnen genieten van de rozen is het belangrijk dat je ze op het juiste moment snoeit. Dan zullen er uiteindelijk prachtige bloemen ontstaan die zullen bloeien. Rozen kun je het best in maart snoeien. Snoei je toch eerder de rozen, dan kan het zijn dat de rozen kapot vriezen. Daarnaast zijn rozen dan veel gevoeliger voor ziekten. Het is dan ook belangrijk om de rozen goed te bemesten tegen vervelende plagen en ziektes. Bij Tuincentrum De Schouw kun je terecht voor goed tuingereedschap, zoals snoeischaren. Zorg bij het snoeien dat je een snoeischaar met scherpe messen gebruikt. Naast het snoeien, is het dus ook belangrijk om de rozen te bemesten. Ook daarvoor ben je bij ons in Houten op het juiste adres. Onze medewerkers kunnen je tips en advies geven over het verzorgen van de rozen in jouw tuin.

Meer over tuingereedschap


Juni: De maand van rozen in de tuin!

In de maand juni staan deze prachtige bloemen in volle glorie te bloeien en toveren ze je tuin om tot een romantisch paradijs. Maar wees gewaarschuwd, rozen zijn als de diva's onder de planten - ze hebben wat extra aandacht en liefde nodig. Gelukkig staan wij, de groene duizendpoten van Tuincentrum De Schouw, klaar om je te vertellen hoe je je rozen blij en gezond houdt. Dus, pak een kopje koffie, leun achterover en geniet van dit sappige rozenverhaal!
 

Kies je rozen met zorg:

Bij het kiezen van rozen voor je tuin is het belangrijk om te bedenken welke soort het beste bij jou en je tuin past. Heb je veel zon of juist meer schaduw? Sommige rozen zijn zonaanbidders, terwijl anderen het prima doen in de schaduw. Denk ook aan de grootte van je tuin. Wil je een prachtige klimroos die je pergola omtovert tot een sprookjesachtige tunnel? Of misschien geef je de voorkeur aan compacte rozenstruiken die je borders vullen met kleur. Er is een roos voor elke tuin, dus kies verstandig!

 

Geef ze een 'rozentafel':

Rozen hebben een voedzame bodem nodig om te kunnen floreren. Maak je rozen blij met een heerlijke maaltijd van organische meststoffen. Voordat je je rozen verwent, graaf je een ruim plantgat en meng je de aarde met compost. Dit zal ervoor zorgen dat je rozen zich thuis voelen en je belonen met weelderige bloemen.

Meer over grond- en meststoffen


De 'kapsalon' voor rozen:

Net als wij mensen hebben rozen af en toe een knipbeurt nodig. Trek je wel je handschoenen aan? De doorns kunnen je aardig laten schrikken! Snoei je rozen in de late winter of vroege lente, voordat ze weer gaan groeien. Snoei de rozen niet als het strenge vorst wordt verwacht of als het vriest. Verwijder dode, zieke en kruisende takken om luchtcirculatie te bevorderen en plagen te voorkomen. Snoei de wilde scheuten rondom de plant. Die kosten de plant juist energie. De jonge scheuten kun je natuurlijk wel laten zitten. Wees niet bang om de snoeischaar te hanteren, je rozen zullen je dankbaar zijn!

Meer over tuingereedschap


Pas op voor ongewenste gasten:

Rozen hebben een liefdevolle verzorger nodig om hen te beschermen tegen vervelende plagen. Luizen kunnen bijvoorbeeld een ware nachtmerrie zijn voor je rozen. Maar wees gerust, er zijn oplossingen! Plant bijvoorbeeld afrikaantjes rond je rozen, want luizen houden niet van hun sterke geur. Of maak je eigen insectenwerende spray met knoflook en water. Spuit het op je rozen en zie hoe die kleine luizen afdruipen als regendruppels op een hete dag!

Plagen in de tuin

 

Een beetje liefde en aandacht:

Rozen zijn net als tieners - ze hebben af en toe wat liefde en aandacht nodig. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe knoppen te stimuleren. Geef je rozen voldoende water, vooral tijdens droge periodes. En vergeet niet om af en toe tegen ze te praten - wie weet groeien ze sneller van een goed gesprek!

Alles over bewatering


Rozen voor de tuin kopen in Houten

Lieve tuinliefhebbers, rozen zijn als de geurige diva's van de tuinwereld. Maar met de juiste zorg en aandacht kunnen ze je belonen met prachtige bloemen en een betoverende sfeer. Kom naar Tuincentrum De Schouw en laat ons je helpen bij het kiezen van de perfecte rozen en alle benodigdheden die je nodig hebt om ze te verzorgen. Samen maken we van jouw tuin een romantisch paradijs waar je jarenlang van kunt genieten. Vergeet niet om je glimlach mee te brengen - onze rozen houden van blije gezichten!

Wij hebben nog meer soorten tuinplanten, zoals klimplantenvaste planten, zaden en éénjarige planten. Bekijk al onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel een keertje!

Openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten