Rozen

Tuincentrum De Schouw

Ben je op zoek naar echt iets moois voor in jouw tuin? Kies dan voor rozen! Rozen zijn er in veel verschillende kleuren en soorten te verkrijgen. Een roos straalt echt luxe uit! Onder de rozen zijn er veel verschillende soorten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je op het juiste adres voor kleurrijke, prachtige rozen in de tuin. Kom eens langs en bekijk ons assortiment!

Rozen in de tuin

Rozen in de tuin, dat is pas een aanwinst. Ten eerste hebben rozen prachtige kleuren, maar daarnaast komt er ook een heerlijke geur vanaf. Rozen zijn echt gek op de zon. Zorg voor een goede plek in de tuin: klein beetje wind, goede grond en dus zonlicht. Er zijn verschillende soorten rozen:

  • Klimroos
  • Struikroos
  • Stamroos

Om ieder jaar weer te kunnen genieten van de rozen is het belangrijk dat je ze op het juiste moment snoeit. Dan zullen er uiteindelijk prachtige bloemen ontstaan die zullen bloeien. Rozen kun je het best in maart snoeien. Snoei je toch eerder de rozen, dan kan het zijn dat de rozen kapot vriezen. Daarnaast zijn rozen dan veel gevoeliger voor ziekten. Het is dan ook belangrijk om de rozen goed te bemesten tegen vervelende plagen en ziektes. Bij Tuincentrum De Schouw kun je terecht voor goed tuingereedschap, zoals snoeischaren. Zorg bij het snoeien dat je een snoeischaar met scherpe messen gebruikt. Naast het snoeien, is het dus ook belangrijk om de rozen te bemesten. Ook daarvoor ben je bij ons in Houten op het juiste adres. Onze medewerkers kunnen je tips en advies geven over het verzorgen van de rozen in jouw tuin.

Tuincentrum De Schouw | Rozen

Het snoeien van rozen

Moeten de rozen gesnoeid worden? Wij geven je graag wat tips:

  • Snoei de rozen niet als het strenge vorst wordt verwacht of als het vriest.
  • Aan de rozen zitten doorns, dus trek tuinhandschoenen aan om je handen te beschermen.
  • Snoei de wilde scheuten rondom de plant. Die kosten de plant juist energie. De jonge scheuten kun je natuurlijk wel laten zitten.

Rozen kopen nabij Utrecht

Kom gerust eens inspiratie opdoen in ons tuincentrum en kies jouw favoriete roos. Dan kun je meteen kijkje nemen op onze andere afdelingen, zoals de potterie en kamerplanten. Wij hebben nog meer soorten tuinplanten, zoals klimplantenvaste planten, zaden en éénjarige planten. Bekijk al onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel een keertje!

Onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten