Gazon

Iedereen wordt toch blij van een mooi en groen gazon? Bij Tuincentrum De Schouw vlakbij Utrecht ben je op het juiste adres om een mooi gazon te creëren in jouw tuin. In ons tuincentrum vind je dan ook graszaad om te zaaien of graszoden om te leggen voor een snel resultaat.

Graszoden leggen of gras zaaien?

Voor een mooi gazon zijn er eigenlijk twee mogelijkheden: het leggen van graszoden of gras zaaien door middel van graszaad. Beide opties hebben voor- en nadelen. Wanneer je snel een mooi, vol en groen gazon wilt, kun je het best voor graszoden kiezen. Wanneer je graszaad gaat zaaien, duurt het een tijdje voordat er een vol en groen gazon ontstaat. Kies je toch voor het zaaien? Dan is de beste periode om dit te doen tussen mei en augustus. Het ligt een beetje aan de temperatuur, want wanneer het eerder warm is, kan er ook al eerder gezaaid worden. Het leggen van graszoden kan in principe het hele jaar door. Vriest het of is het een droge zomer? Dan raden wij je aan om in deze periodes geen graszoden te leggen. De allerbeste periode is rond mei, omdat dan het groeiseizoen begint.

Alles voor een mooi en groen gazon vindt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Gras in diverse soorten

Gras is altijd groen, maar er zit toch echt een verschil in gras. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten gras. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Speelgras
  • Siergras
  • Schaduwgras

Speelgras is natuurlijk zeer geschikt wanneer kinderen op het gazon spelen. Er kan gevoetbald worden en er kan gestoeid worden, het gras kan prima tegen een stootje en herstelt zichzelf snel. Siergras daarentegen is kwetsbaarder, maar heeft wel meer sierwaarde. Siergras is niet geschikt om over te lopen en zal ook meer gemaaid moeten worden. Dan is er ook nog schaduwgras en deze soort is goed geschikt voor een plek in de tuin waar geen zon komt. Schaduwgras groeit namelijk zowel in de schaduw als in de zon. Weet je al welk soort gras je in jouw tuin wilt? Je bent altijd van harte welkom in ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers helpen je graag en kunnen je adviseren over de grassoorten.

Gazon | Tuincentrum De Schouw | Houten | Utrecht

Kom voor een mooi gazon naar Houten

Bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je bij dé gazon-specialist op het goede adres. Tevens verkopen wij in ons tuincentrum ook producten om het gazon te kunnen onderhouden. Zo hebben wij bijvoorbeeld grasmachines en grastrimmers van Gardena. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 030-6371402. Of je kunt natuurlijk in ons tuincentrum langskomen. Wij zijn zeven dagen per week geopend! Plan hieronder jouw route en dan zien we je hopelijk snel! 

Lees meer over gazon onderhoud

 

Gazon | Tuincentrum De Schouw | Houten | Utrecht