Perkplanten

Wanneer het voorjaar is begonnen, kunnen we er eigenlijk niet omheen: perkplanten. Deze kleurrijke en vrolijke plantjes zijn perfect om jouw tuin of balkon eens flink op te fleuren. De perkplanten kun je heel gemakkelijk planten in borders, bloempotten of gewoon in de volle grond. Daarnaast hebben de planten vrij weinig onderhoud nodig én heb je er maandenlang plezier van. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je dan ook diverse soorten perkplanten. Benieuwd welke soorten en wanneer je de plantjes het best kunt planten? Lees dan snel verder!

Wat zijn perkplanten?

Perkplanten worden ook wel éénjarige planten of perkgoed genoemd. Deze plantjes zijn speciaal gekweekt om in het voorjaar flink te bloeien. Omdat de perkplanten zo kleurrijk zijn, zijn veel mensen dol op deze planten. Je wordt er vrolijk van en je hebt meteen zin in het mooie voorjaar! Met perkplanten kun je in het voorjaar jouw tuin of balkon een stuk aantrekkelijker maken. Goed om te weten: perkplanten zijn niet winterhard. Daar zijn wel wat uitzonderingen: de Fuchsia en Geranium kun je in de winter op een koelere plek zetten, bijvoorbeeld in de garage of op een zolder. Op deze manier kunnen deze twee soorten de winter overleven om ze vervolgens in de lente te verpotten en weer in de tuin te zetten zodra de nachtvorst voorbij is.

Tuincentrum De Schouw | Perkplanten

Top 3 populaire perkplanten

Oranje, roze, wit, geel, blauw, paars. Wat is jouw lievelingskleur? Perkplanten zijn er in tal van verschillende kleuren. Je kunt jouw favoriet bij Tuincentrum De Schouw in Houten uitkiezen. We hebben onze populaire perkplanten top 3 voor je samengesteld:

  1. Petunia - Petunia's zijn er in verschillende soorten: kleine bloemetjes, grote trompetvormige bloemen en dubbelbloemige soorten. Omdat deze in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, kun je Petunia's perfect combineren met andere perkplantjes.
  2. Viooltjes - Wie kent ze niet: de viooltjes. Viooltjes hebben prachtige, kleurrijke bloemetjes met vaak drie kleuren: bijvoorbeeld paars, geel en wit.
  3. (Hang)geranium - Wist je dat Geraniums al vanaf half maart bloeien tot en met de eerste vorst in het najaar? Als er dus één perkplant is waar je super lang plezier van hebt, dan zijn het de Geraniums wel. Zet de Geraniums in een mooie bloempot of in de volle grond en ze zijn dik tevreden!

Naast deze populaire soorten vind je bij ons natuurlijk ook onder andere de Fuchsia, Lobelia, Begonia en Vlijtig liesje. Kom je in het voorjaar eens een kijkje bij ons nemen?

Wat zijn mooie perkplant combinaties?

Het is vaak het beste om planten met vergelijkbare licht- en waterbehoeften samen te planten, zodat je ze gemakkelijker kunt onderhouden. Enkele van onze favoriete perkplant combinaties zijn:

  • Zinnia's, verbena en lobelia's
  • Petunia's, begonia's en afrikaantjes
  • Begonia's, lobelia's en campanula

Probeer ook te experimenteren met verschillende kleuren, texturen, hoogtes en bloemvormen.

Tuincentrum De Schouw | Perkplanten

Perkplanten: geur en kleur in jouw tuin

Eenjarigen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, maten en vormen en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, potten en hanging baskets. Ze worden niet voor niks ook wel perkplanten genoemd: een perkje is immers binnen een handomdraai met deze wonderschone bloeiers opgeleukt. Er zijn veel verschillende soorten eenjarigen om uit te kiezen, van felgekleurde petunia's tot prachtige geraniums. Het beste van alles is dat zomerbloeiers veel geven, maar weinig vragen van hun plantenbaas.

Tip! Mix vroegbloeiers (violen, Primula's) en laatkomers (Hebe, Rudbeckia) voor maandenlang plezier!

Wanneer kun je perkplanten het best planten?

Omdat perkplanten éénjarige planten zijn, overleven zij de vorst niet. Wanneer de kans op nachtvorst voorbij is, kun je jouw perkplanten dus met een gerust hart planten. Vaak wordt ook wel gezegd dat in mei na IJsheiligen is. De kans dat het in mei nog gaat vriezen, is erg klein namelijk.

Tuincentrum De Schouw | Perkplanten

Perkplanten kopen in Houten

Woon je in de buurt van Odijk, 't Goy of Houten en wil jij ook graag wat meer kleur in jouw tuin of op het balkon? Kom dan in het voorjaar naar Tuincentrum De Schouw in Houten voor een ruim assortiment met perkplanten. Combineer wat mooie kleuren bij elkaar, zet ze in een bloempot, border of in de tuin en je bent helemaal klaar voor het voorjaar. Dat wordt maandenlang genieten van deze prachtige kleuren! Bekijk de openingstijden van onze winkel en hopelijk zien we je snel een keer in ons gezellige tuincentrum!

Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten