Bomen, heesters en coniferen

Ben je op zoek naar bomen, heesters of coniferen voor in de tuin? Kom dan gerust eens langs bij Tuincenrum De Schouw in Houten. Wij kunnen je adviseren welke bomen, heesters of coniferen er in jouw tuin passen. Bomen horen eigenlijk in grote tuinen of in een groot plantsoen. Maar er zijn ook boompjes die zeer geschikt zijn kleinere tuinen. Lees snel verder en kom meer te weten over onze bomen, heesters en coniferen.

Diverse soorten boomsoorten

Wanneer je graag een boom wilt in de tuin is de keuze enorm groot. Heb je een grote tuin, kies dan ook voor een grote boom. Zo komt de boom helemaal tot zijn recht in de tuin. Ook voor kleinere tuinen zijn er perfecte bomen te vinden, zoals de Treurwilg en Krentenboompje. Tegenwoordig zijn de mediterrane bomen erg hip! Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Olijfbomen
  • Vijgenbomen
  • Citroenbomen
  • Bamboe
  • Palmbomen

Met deze bomen kun je de tuin nét even die exotische touch geven. Maak het dan ook meteen helemaal compleet met mooie tuinaccessoires en geniet van die heerlijke zomerdagen. Onze medewerkers van Tuincentrum de Schouw in Houten kunnen je alles vertellen over het verzorgen en onderhouden van deze bomen.

Bomen, heesters en coniferen koopt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Heesters in allerlei soorten

Heesters zijn eigenlijk struiken. In veel gevallen verliezen heesters in de herfst hun blad. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Wanneer je overweegt om een heester in de tuin te nemen, moet je weten dat een heester erg bepalend kan zijn voor in de tuin. Heesters die in de winter groen blijven, zijn onder andere de Laurier, Buxus en Rhododendron. Naast de wintergroene heesters zijn er ook heesters die vroeg in bloei staan, zoals de Forsythia en Ribes. Wat anders is aan een heester vergeleken met een boom, is dat er bij een heesters geen duidelijke stam is. Meestal komen er namelijk een aantal takken uit de grond. Een kenmerk van een heesters is dan ook dat deze net boven de grond vertakt en uiteindelijk dichtgroeit.

Wintergroene coniferen

Coniferen kennen we in principe allemaal wel. Conifeer is eigenlijk de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Over het algemeen blijven coniferen in de winter groen. Een uitzondering hierop is de Larix, want deze conifeer verliest zijn naalden. Coniferen zijn zeer goed te onderhouden, omdat ze gemakkelijk te snoeien zijn. Ben je erg handig, dan kun je zelfs de boom in een vorm snoeien. Dit staat natuurlijk erg leuk in de tuin! Kom langs bij ons in Houten voor nóg meer informatie over coniferen.

Bomen, heesters en coniferen koopt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Bomen, heesters en coniferen kopen nabij Utrecht

Ben je dus op zoek naar bomen, heesters of coniferen om de tuin meer sfeer te geven? Kom dan voor advies, tips en inspiratie eens langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten. Woon je in Utrecht of Nieuwegein? Dan is ons tuincentrum voor jou ook prima te bereiken. Wanneer je bij ons langskomt, kun je meteen ook een kijkje nemen op onze andere afdelingen met onder andere tuinplanten en kamerplanten. Vergeet dan ook zeker niet te genieten van een heerlijk kopje koffie of een lekker broodje in ons Tuincafé. Bekijk de openingstijden van onze winkel en dan zien we je hopelijk snel bij Tuincentrum De Schouw in Houten.

Meer over perkgoed
 

Tuincentrum De Schouw | Tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten