Zomerbollen

Met het planten van zomerbollen voeg je in een handomdraai kleur en vitaliteit toe aan je tuin! Zomerbollen zijn gemakkelijk te planten en bloeien van de late lente tot de vroege herfst. Of je nu op zoek bent naar een mix van levendige kleuren of subtiele pasteltinten, er is een zomerbol voor elke smaak. 

De voordelen van zomerbollen

Zomerbollen zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin. Ze zijn gemakkelijk te planten en vereisen weinig onderhoud. Bovendien zorgen zomerbollen voor prachtige kleurrijke bloemen tijdens de warmere maanden van het jaar. Van gladiolen en dahlia's tot lelies en begonia's, er zijn tal van verschillende soorten zomerbollen om uit te kiezen. Het planten van zomerbollen is ook een geweldige manier om hoogte en structuur aan je tuin toe te voegen. Ze kunnen worden geplant in borders, containers of zelfs in hangmanden voor een mooie zomerse uitstraling. Zomerbollen zijn dus niet alleen gemakkelijk te planten en te onderhouden, maar ze voegen ook een kleurrijke en levendige touch toe aan je tuin. Kom langs bij ons tuincentrum en ontdek ons assortiment zomerbollen. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw tuin

Waar beginnen we?

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Wat dacht je bijvoorbeeld van bloembollen in een bepaalde kleurtint of juist een bonte mix? Verschillende hoogtes doen het ook altijd goed bij elkaar en planten in groepjes geeft een mooi effect! Enkele voorbeelden van zomerbollen die wij erg mooi vinden zijn bijvoorbeeld de Gladiool, Dahlia, Anemoon, Ranonkel, Lelie, Zantedeschia (Calla), Begonia, Freesia, Crocosmia, Amaryllis, Tigridia, Allium, Kniphofia (Vuurpijl), Ornithogalum, Galtonia, Oxalis (Klaverzuring), Lilium longiflorum (Oosterse lelie) of Hyacinten! (blauwe druifjes).

Zomerbollen mogelijkheden

Plant ze in bloembedden, borders of bloempotten om je tuin een levendige uitstraling te geven. Bovendien zijn zomerbollen niet alleen mooi om naar te kijken, ze trekken ook vlinders, bijen en andere belangrijke bestuivers aan, wat bijdraagt aan een gezonde ecologische tuin. Met zomerbollen in je tuin ben je verzekerd van een prachtig schouwspel van kleur en leven gedurende de hele zomer!

Bloembollen planten stap voor stap

Bloembollen zijn een geweldige manier om kleur en leven in je tuin te brengen. Maar hoe plant je ze eigenlijk? Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je bloembollen op de juiste manier plant:

1. Locatie:
Bloembollen groeien het beste in goed doorlatende grond en op een plek met voldoende zonlicht.

2. Timing:
Afhankelijk van de soort bloembol is het belangrijk om de juiste tijd te kiezen om te planten. De meeste bloembollen worden geplant in de herfst, maar sommige kunnen ook in het voorjaar geplant worden.

3. Grond voorbereiden:
Maak de grond waarin je de bloembollen gaat planten los en luchtig. Verwijder eventuele stenen en onkruid.

4. Bollen planten:
Plant de bollen met de punt naar boven gericht en bedek ze met grond. Een goede vuistregel is om de bloembollen te planten op een diepte die twee keer zo groot is als de hoogte van de bol.

5. Water geven:
Geef de bollen na het planten water om de grond goed vochtig te maken.

6. Grond bedekken:
Bedek de grond met mulch om de bollen te beschermen tegen vorst en uitdroging.

Het planten van bloembollen is een relatief eenvoudige taak, maar het is belangrijk om deze stappen te volgen om ervoor te zorgen dat de bollen op de juiste manier groeien en bloeien. Kom langs bij ons tuincentrum voor meer informatie over het planten van bloembollen en om ons assortiment te bekijken.


1. Dahlia

De Dahlia is de koningin van de zomerbollen en is verkrijgbaar in vele kleuren en vormen. Van grote enkelvoudige bloemen tot kleine pompon vormen, deze bloem biedt veel variatie. Plant ze in de volle zon voor de beste resultaten en geniet van de kleurrijke bloemen de hele zomer lang.


2. Gladiool

De gladiool is een opvallende zomerbol met spikes van prachtige bloemen in vele kleuren. Deze bollen zijn gemakkelijk te planten en te verzorgen en doen het goed in de volle zon. Gebruik ze in borders of als snijbloem voor een kleurrijke toevoeging aan jouw tuin.


3. Anemoon

De anemoon is een charmante zomerbol die zorgt voor een vrolijke noot in je tuin. De bloemen hebben delicate blaadjes in zachte pasteltinten, en bloeien in de vroege zomer. Plant ze in de buurt van een terras of wandelpad waar je er volop van kunt genieten.


4. Lupine

De lupine is een prachtige zomerbol die bekend staat om haar lange, kleurrijke bloemtrossen in tinten van blauw, roze, geel en wit. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar trekken ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een gezonde ecologische tuin.


5. Scadoxus

De scadoxus is een bijzondere zomerbol met exotische bloemen in een levendige oranje rode kleur. Deze bloemen verschijnen in de late lente en blijven bloeien tot in de vroege zomer. Ze zijn perfect voor het toevoegen van een kleuraccent aan je tuin of als snijbloem voor in huis.

Zomerbollen kopen in Houten

Natuurlijk koop je je zomerbollen bij Tuincentrum De Schouw in Houten! Met ons uitgebreide assortiment, bollen van hoge kwaliteit en ons ervaren personeel, kom je altijd thuis met een collectie aan bollen die perfect past bij jouw situatie! Of je nu bloembollen wilt planten in de borders van je tuin, ze wilt stapelen in potten op je balkon of wil laten verwilderen door je tuin heen, onze experts helpen je graag op weg!