Moestuin

Het kweken van uw eigen groenten en kruiden in een eigen moestuin is hartstikke hip! Daarnaast is het ook nog eens erg leuk en gezond. Begin eerst met zaaien in potjes om vervolgens te starten met een grote moestuinbak. Heeft u er zin in en wilt u lekker aan de slag met uw eigen moestuin? Breng dan een bezoekje aan Tuincentrum De Schouw in Houten om alle handige benodigdheden aan te schaffen.

Hoe begint u een eigen moestuin?

Bepaal een goede plek voor de moestuin! Zon is dan ook echt super belangrijk, want veel groenten houden van de zon en groeien daardoor goed. Vervolgens moet de moestuin ook op een plek staan waar niet al te veel wind komt. Er kan namelijk van allerlei kanten wind komen en van koude wind worden de groenten bijvoorbeeld niet zo blij. Een tip van ons: begin met het kweken van makkelijke groenten, zoals tomaten en rucola. Zo maakt het u zichzelf niet te moeilijk en is de kans groot dat het kweken uiteindelijk ook echt gaat lukken. Start uw moestuin in het voorjaar, na de vorst. Vanaf februari kunt u al beginnen met het voorzaaien in kweekpotjes voor binnen in de vensterbank. De zaden kunnen dan ontkiemen en ontstaan er kleine plantjes. Deze plantjes kunt u in april buiten in de moestuinbak zetten waar ze verder zullen groeien. Iedere soort groenten, kruiden en fruit moet op een bepaalde manier onderhouden en uiteindelijk gekweekt worden. Vraag de medewerkers van ons tuincentrum in Houten eens om advies en tips. Zij weten alles over moestuinieren!

Moestuin producten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Wat kunt u kweken in een moestuin?

In principe kunnen van alle soorten groenten, kruiden en fruitsoorten het zaad geplant worden. Maar het ene soort is moeilijker om te onderhouden en te kweken dan andere soorten. Wat zijn makkelijke groenten en kruiden om mee te beginnen?

  • Courgette
  • Rucola
  • Sla
  • Basilicum
  • Peterselie
  • Snijbiet
  • Rode biet
  • Lente-ui

Heeft u het moestuinieren goed onder de knie? Dan kunt u telkens een nieuwe uitdaging aangaan door 'moeilijkere' soorten zaad planten. De medewerkers van Tuincentrum De Schouw kunnen u hier alles over vertellen en zijn hartstikke enthousiast over het moestuinieren.

Moestuin producten kopen nabij Utrecht

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook een eigen moestuin starten? Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vindt u dan ook allerlei handige benodigdheden voor een eigen moestuin. Denk dan bijvoorbeeld aan kweekpotjes, moestuingereedschap, tuinhandschoenen, moestuinbakken, kweekgrond en meststoffen. Kom gerust eens een keertje langs en laat onze medewerkers u adviseren en tips geven voor het starten van een eigen moestuin. Bekijk de openingstijden, plan hieronder uw route en dan zien we hopelijk snel bij Tuincentrum De Schouw!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment