Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn te onderscheiden in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november. Voorjaarsbollen moeten in ieder geval voor de vorst geplant worden. De bollen hebben de vorst nodig om later tot bloei te komen. Daarentegen moeten zomerbollen in april/mei geplant worden en in ieder geval na de vorstperiode. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten kunt u ook terecht voor verschillende zaden, zoals groente- en kruidenzaden en graszaad.

Voorjaarsbollen en zomerbollen

Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een mooie plantenbak. Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn natuurlijk Narcissen. Wat leuk is aan deze soort, is dat ze zich vermeerderen en in principe in de grond kunnen blijven, zodat ze het jaar daarop in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en Hyacinten zijn ook bekende bloembollen, maar zijn éénjarig. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten kunt u ook zogenaamde verwilderingspakketten  vinden. Dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals Blauwe druifjes, Narcissen tête-a-tête en Mini-tulpjes. De zomerbollen, zoals Anemonen, Gladiolen en Dahlia's zijn ook éénjarig. Deze bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. U heeft de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar bij ons kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en Blauwe druifjes. Het is bij ons ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen.

Bloembollen en zaden | Tuincentrum De Schouw

Zaden

In ons tuincentrum in Houten kunt u een ruim aanbod met zaden vinden. Wij hebben bijvoorbeeld zaden voor de siertuin, zoals snijbloemen en perkplanten. Daarnaast hebben wij ook zaden voor in de groente- en kruidentuin. Hoe leuk is het om uw eigen kruiden te kunnen planten en daarvan te kunnen eten! Bij ons vindt u ook diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels. Dat is een een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten die uw voortuin een fleurige aanblik geven!

Bloembollen kopen nabij Utrecht

Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Houten! U bent bij ons van harte welkom om ons assortiment met bloembollen en zaden te bekijken. De medewerkers van ons mooie tuincentrum kunnen u advies geven over de bloembollen en zaden. Welke bloembollen kunt u bijvoorbeeld bij elkaar planten voor een mooi resultaat? Onze medewerkers weten het! Bekijk de openingstijden van Tuincentrum De Schouw en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten