Bloembollen

Bloembollen zijn te onderscheiden in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november. Voorjaarsbollen moeten in ieder geval voor de vorst geplant worden. De bollen hebben de vorst nodig om later tot bloei te komen. Daarentegen moeten zomerbollen in april/mei geplant worden en in ieder geval na de vorstperiode. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten kun je terecht voor verschillende soorten bloembollen.

Voorjaarsbollen en zomerbollen; wat is het verschil?

Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een mooie plantenbak. Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn natuurlijk Narcissen. Wat leuk is aan deze soort, is dat ze zich vermeerderen en in principe in de grond kunnen blijven, zodat ze het jaar daarop in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en Hyacinten zijn ook bekende bloembollen, maar zijn éénjarig. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten kun je ook zogenaamde verwilderingspakketten vinden. Dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals Blauwe druifjes, Narcissen tête-a-tête en Mini-tulpjes. De zomerbollen, zoals Anemonen, Gladiolen en Dahlia's zijn ook éénjarig. Deze bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Je hebt de keuze! Je kunt voorjaarsbollen in het najaar bij ons kopen en ze zelf planten, zodat je in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en Blauwe druifjes. Het is bij ons ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen.

Bloembollen kopen - Tuincentrum De Schouw in Houten

Bekende voorjaarsbollen en zomerbollen

Er zijn zoveel verschillende soorten bloembollen. Zowel de voorjaarsbollen als de zomerbollen hebben allemaal iets unieks en iets kleurrijks voor in jouw tuin of voor op jouw balkon. Hierboven kun je al enkele voorbeelden van bloembollen vinden, maar welke soorten zijn er nog meer:

In ons tuincentrum in Houten vind je nog veel meer soorten bloembollen. Je kunt bij ons ook terecht voor bloembollen op pot. Zo heb je een compleet plantenstukje met bijvoorbeeld narcissen of hyacinten wat je mooi in huis kunt neerzetten. Breng het voorjaar dus in huis!

Tuincentrum De Schouw | Bloembollen

Bloembollen kopen bij Tuincentrum De Schouw

Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Houten! Je bent bij ons van harte welkom om ons assortiment met bloembollen te bekijken. De medewerkers van ons mooie tuincentrum kunnen je advies geven over de bloembollen. Welke bloembollen kun je bijvoorbeeld bij elkaar planten voor een mooi resultaat? Onze medewerkers weten het! Bekijk de openingstijden van Tuincentrum De Schouw en dan zien we je hopelijk snel!

Meer over vaste planten