Fruitbomen

Fruitbomen; een lust voor het oog én voor je smaakpapillen!
Heb jij groene vingers en ben je een fruit fanaat? Dan heten we je welkom in de wondere wereld van fruitbomen, waar smaak en schoonheid samenkomen in één boom! Of je nu op zoek bent naar een zoete, sappige appel of een verrukkelijke peer, het planten van een fruitboom in jouw tuin biedt talloze voordelen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je een uitgebreid assortiment aan fruitbomen, geschikt voor elke tuin. Of je nu een grote tuin hebt of een kleine patio, wij hebben de perfecte fruitboom voor jou. Duik in de wereld van deze smakelijke beauties. 

 

Een overzicht van fruitboomsoorten voor jouw tuin

Er zijn verschillende manieren om fruitbomen te categoriseren. Een veelgebruikte manier is om ze in te delen op basis van het type fruit dat ze produceren. Van appels tot peren, van kersen tot pruimen, onze fruitbomen zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je altijd genieten van een lekker stuk fruit, terwijl je ontspannen geniet van je buitenruimte.

TIP: Maak je balkon of tuin helemaal af door tuinplanten te combineren met fruitbomen. Bekijk hier alvast onze brede selectie aan tuinplanten.

Al onze tuinplanten

Een andere manier om fruitbomen te categoriseren is op basis van hun groeiwijze. Zo zijn er hoogstam fruitbomen die wel 8 tot 10 meter hoog worden, terwijl laagstam fruitbomen vaak niet hoger dan 2,5 meter groeien. In ons tuincentrum kun je kiezen uit grote bomen die statig in je tuin pronken, maar we hebben ook kleine boompjes voor op je balkon.

Wist je dat onze pruimenbomen in het voorjaar prachtige bloesems hebben? 

Ruipe pruimen in pruimenboomPruimenboom in bloei 

Boost je oogst met deze ultieme verzorgingstips

Zoals bij alle planten, hebben fruitbomen de juiste zorg nodig om goed te gedijen en een overvloedige oogst te produceren. Met de volgende tips en tricks komt het zeker goed! Natuurlijk zullen de verschillende fruitbomen, verschillende zorg nodig hebben. Onze medewerkers helpen je met plezier zodat je de fruitboom vindt die perfect bij jou past. 

 • Locatie
  Om te beginnen is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen voor je fruitboom. Fruitbomen hebben veel zonlicht nodig, dus kies een plek in je tuin waar de boom minstens zes uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd gebieden met sterke wind of plaatsen waar water kan blijven staan, want dit kan de gezondheid van de boom beïnvloeden.
   
 • Bemesting
  Na het planten van de fruitboom, moet je ervoor zorgen dat je de juiste bemesting geeft. Geef de boom stikstofrijke meststof in de lente om de groei te stimuleren. Later in het seizoen, wanneer de vruchten beginnen te groeien, kan je overstappen op een meststof met meer kalium om de vruchtzetting en kwaliteit te verbeteren. 
  Vergeet je niet om regelmatig water te geven? Vooral tijdens droge periodes is dit van belang, zo voorkom je dat je fruitboom uitdroogt. 
   
 • Snoeien
  Naast bemesting en water geven, is het belangrijk om de fruitboom regelmatig te snoeien. Door het snoeien kan je de boom in vorm houden, de productie van fruit bevorderen en eventuele beschadigde of zieke takken verwijderen. Zorg er wel voor dat je de juiste snoeitechnieken toepast en de boom niet te veel terugsnoeit, anders kan dit de groei en productie negatief beïnvloeden.
   
 • Beschermen
  Tot slot is het belangrijk om de fruitboom te beschermen tegen plagen en ziekten. Dit kan door het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, natuurlijke meststoffen of door het regelmatig inspecteren van de boom op tekenen van ziekte of aantasting. Door een goede verzorging en bescherming van de fruitboom kan je jarenlang genieten van heerlijk vers fruit uit eigen tuin!

Kiwi fruitboom

Twijfel je ergens over of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail

Heb je de smaak te pakken? Misschien is dan het kweken van je eigen groenten en kruiden dan ook iets voor jou! Weet je niet goed hoe? Lees alles wat je moet weten op onze moestuin pagina.  

Alles over de moestuin!

Fruitboom kopen in Houten

Ben jij een toffe peer die graag fruit wil plukken uit eigen tuin of balkon? Dan moet je bij tuincentrum De Schouw in Houten zijn! Wij hebben een assortiment om van te watertanden, waarbij je jezelf kunt onderdompelen in de smaakvolle wereld van fruitbomen. Wacht niet langer en voeg vandaag nog een fruitboom toe aan jouw tuin! Niet zo gek van fruit maar wel van bomen, heesters en coniferen? Ook aan jou hebben we gedacht! Ons deskundig personeel staat voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Bij Tuincentrum De Schouw hebben we alles wat je nodig heeft om jouw tuin te laten bloeien en groeien.

Openingstijden
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten