Viooltjes

Wij denken dat iedereen de bekende viooltjes wel kent. Deze kleurrijke plantjes passen in elke tuin of op het balkon of terras. Wist je dat er wel meer dan 400 soorten viooltjes zijn? Wat deze soorten wel allemaal gemeen hebben, is dat ze kleurrijk zijn. En dat zorgt voor veel gezelligheid en kleur in de tuin. Bij Tuincentrum De Schouw ben je op het juiste adres voor diverse viooltjes. Wij hebben regelmatig viooltjes in de aanbieding, dus sla dan je slag!

Eenjarige viooltjes en vaste viooltjes

De meeste mensen denken dat viooltjes alleen als perkplanten te koop zijn, maar wist je dat er ook vaste viooltjes zijn? Vanaf ongeveer september vind je bij Tuincentrum De Schouw de winterharde, vaste viooltjes. Met deze viooltjes heb je in de herfst en winter toch nog wat kleur in de tuin. Daarnaast vind je in het voorjaar bosviooltjes in ons tuincentrum. Deze viooltjes kun je los kopen, maar vaak zie je deze soort ook in een hangzak. Welke soort viooltjes je ook kiest één ding is zeker: met viooltjes creëer je een kleurexplosie in de tuin, op het balkon of terras!

Tuincentrum De Schouw | Viooltjes | Viooltjes kopen

De verzorgingstips voor viooltjes

Voor de verzorging van viooltjes hoef je geen groene vingers te hebben. Viooltjes zijn namelijk héél goed te verzorgen. Wij geven je graag wat verzorgingstips:

  • Het is per soort verschillend waar ze het liefst in de tuin staan. Een wat koelere standplaats is fijn, maar sommige soorten vragen meer zon. Over het algemeen houden viooltjes niet van hele hoge temperaturen. Vraag onze medewerkers in de winkel waar je de viooltjes het best kun planten.
  • Viooltjes houden van water! Zeker wanneer je ze net hebt geplant, moeten ze veel water hebben. Ook tijdens droge periodes is water geven erg belangrijk.
  • Zijn er wat bloemetjes uitgebloeid? Verwijder deze dan, want dan gaat de rest nog veel beter bloeien.

Heb je nog meer vragen over viooltjes? Onze medewerkers beantwoorden al jouw vragen over deze kleurrijke plantjes!

Tuincentrum De Schouw | Viooltjes | Viooltjes kopen

Koop de mooiste viooltjes bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Woon je in de buurt van Houten, Odijk, 't Goy of Nieuwegein en ben je op zoek naar viooltjes? Kom dan zeker eens een keer langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten. Wij hebben een zeer ruime tuinplanten afdeling met bijvoorbeeld vaste planten, rozen, klimplanten en ook dus viooltjes. Bekijk de openingstijden van onze winkel en hopelijk zien we je snel! 

Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten