Grond- en meststoffen

Houd je van tuinieren, dan heb je ook zeker met grond- en meststoffen te maken. Potgrond, tuingrond en turf zijn voorbeeld van de diverse grondsoorten. Naast de bekende 'gewone' potgrond is er tegenwoordig ook grondsoorten te vinden die speciaal voor diverse kamerplanten. Op deze manier krijgt de plant voedingsstoffen die de groei en bloei alleen maar zullen bevorderen. In ons tuincentrum in Houten vind je natuurlijk ook nog meststoffen. Of je dus op zoek bent naar potgrond of meststoffen, in ons tuincentrum vlakbij Utrecht ben je van harte welkom!

Grond in heel veel soorten

Hierboven noemden we het al even: er zijn tegenwoordig zoveel verschillende grondsoorten. Voor een goede groei en bloei van de planten raden wij je aan om potgrond te nemen wat daar bij past. Er is onder andere verschillende soorten potgrond voor: 

Potgrond voor Orchideeën is natuurlijk speciaal voor deze bloeiende plant gemaakt. Heb je toch nog vragen over de grondsoorten of over het speciale potgrond? Je kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen in ons tuincentrum. Je bent bij ons van harte welkom! 

Grond- en meststoffen koopt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Onmisbaar in de tuin: meststoffen

Je moet je voorstellen dat eigenlijk alle soorten planten, net mensen zijn. Waarom? Ze hebben water en voeding nodig. Goede voeding voor de planten is natuurlijk belangrijk. Zo voorkom je dat de planten vatbaarder worden voor bijvoorbeeld plagen en ziektes. Krijgen de planten niet genoeg water of voeding, dan zul je zien dat ze sneller ziek worden. Dat willen we natuurlijk niet! Het voorjaar is de beste tijd om de tuin te bemesten. In deze periode gaan de planten zich steeds meer ontwikkelen. De meststoffen die je daarvoor kunt gebruiken, bestaan uit twee soorten. Wat is nu eigenlijk het verschil?

  • Organische mest: Organisch mest is een mengsel wat bestaat uit grondstoffen die uit de natuur komen. Organisch mest wordt niet meteen door de planten opgenomen. Dit duurt even, omdat het mest eerst moet worden afgebroken tot mineralen. Vervolgens kunnen de planten de goede voedingsstoffen langzaam gaan opnemen.
  • Kunstmest: In tegenstelling tot organisch mest, bestaat kunstmest uit stoffen op kunstmatige basis. Wanneer je kunstmest gebruikt, zul je zien dat het mest meteen door de planten wordt opgenomen. De planten zullen sneller groeien en uiteindelijk ook sterker worden. Het kunstmatige mest werkt langer dan organische mest. Wij raden je wel aan om de verpakking goed te lezen voordat je het mest gaat toedienen. Wanneer je per ongeluk teveel kunstmest toedient, kunnen de wortels van de plant beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet!

Grond- en meststoffen kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Kom eens langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten voor kunstmest of organisch mest. Op de verpakking staat altijd hoe je het product moet gebruiken. Wanneer je toch nog wat vragen hebt, staan de medewerkers van ons tuincentrum voor je  klaar. Wanneer je een bezoekje brengt aan ons tuincentrum, kun je meteen inspiratie opdoen op onze afdelingen met prachtige kamerplanten en tuinplanten. Of wat dacht je van een heerlijk kopje koffie in ons Tuincafé? De deur van ons tuincentrum staat voor je open. Bekijk snel de openingstijden van ons tuincentrum en zien we je hopelijk snel in Houten.