Grond- en meststoffen

Houdt u van tuinieren, dan heeft u ook zeker met grond- en meststoffen te maken. Potgrond, tuingrond en turf zijn voorbeeld van de diverse grondsoorten. Naast de bekende 'gewone' potgrond is er tegenwoordig ook grondsoorten te vinden die speciaal voor diverse kamerplanten. Op deze manier krijgt de plant voedingsstoffen die de groei en bloei alleen maar zullen bevorderen. In ons tuincentrum in Houten vindt u natuurlijk ook nog meststoffen. Of u dus op zoek bent naar potgrond of meststoffen, in ons tuincentrum vlakbij Utrecht bent u van harte welkom!

Grond in heel veel soorten

Hierboven noemde we het al even: er zijn tegenwoordig zoveel verschillende grondsoorten. Voor een goede groei en bloei van de planten raden wij u aan om potgrond te nemen wat daar bij past. Er is onder andere verschillende soorten potgrond voor: 

Potgrond voor Orchideeën is natuurlijk speciaal voor deze bloeiende plant gemaakt. Heeft u toch nog vragen over de grondsoorten of over het speciale potgrond? U kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen in ons tuincentrum. U bent bij ons van harte welkom! 

Grond- en meststoffen koopt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Onmisbaar in de tuin: meststoffen

U moet u voorstellen dat eigenlijk alle soorten planten, net mensen zijn. Waarom? Ze hebben water en voeding nodig. Goede voeding voor de planten is natuurlijk belangrijk. Zo voorkomt u dat de planten vatbaarder worden voor bijvoorbeeld plagen en ziektes. Krijgen de planten niet genoeg water of voeding, dan zult u zien dat ze sneller ziek worden. Dat willen we natuurlijk niet! Het voorjaar is de beste tijd om de tuin te bemesten. In deze periode gaan de planten zich steeds meer ontwikkelen. De meststoffen die u daarvoor kunt gebruiken, bestaan uit twee soorten. Wat is nu eigenlijk het verschil?

  • Organische mest: Organisch mest is een mengsel wat bestaat uit grondstoffen die uit de natuur komen. Organisch mest wordt niet meteen door de planten opgenomen. Dit duurt even, omdat het mest eerst moet worden afgebroken tot mineralen. Vervolgens kunnen de planten de goede voedingsstoffen langzaam gaan opnemen.
  • Kunstmest: In tegenstelling tot organisch mest, bestaat kunstmest uit stoffen op kunstmatige basis. Wanneer u kunstmest gebruikt, zult u zien dat het mest meteen door de planten wordt opgenomen. De planten zullen sneller groeien en uiteindelijk ook sterker worden. Het kunstmatige mest werkt langer dan organische mest. Wij raden u wel aan om de verpakking goed te lezen voordat u het mest gaat toedienen. Wanneer u per ongeluk teveel kunstmest toedient, kunnen de wortels van de plant beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet!

Grond- en meststoffen kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Kom eens langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten voor kunstmest of organisch mest. Op de verpakking staat altijd hoe u het product moet gebruiken. Wanneer u toch nog wat vragen heeft, staan de medewerkers van ons tuincentrum voor u klaar. Wanneer u een bezoekje brengt aan ons tuincentrum, kunt u meteen inspiratie opdoen op onze afdelingen met prachtige kamerplanten en tuinplanten. Of wat dacht u van een heerlijk kopje koffie in ons Tuincafé? De deur van ons tuincentrum staat voor u open. Bekijk snel de openingstijden van ons tuincentrum en zien we u hopelijk snel in Houten.