Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn ideale planten als u geen groene vingers heeft. Ze zijn prachtig en ook nog eens makkelijk in de verzorging. Tuincentrum De Schouw heeft een prachtig assortiment aan cactussen en vetplanten!

De verzorging van uw cactus of vetplant

Cactussen en vetplanten zijn succulenten, dit betekent dat zij water op kunnen slaan. Het opslaan van water is een groot voordeel en scheelt u weer veel tijd in de verzorging. Doordat deze planten succulenten zijn, hebben ze maar weinig water nodig. De meeste vetplanten en cactussen houden ervan om op een lichte plek te staan, maar staan het liefste niet in de felle zon. Mocht u uw vetplant of cactus voor een raam op bijvoorbeeld een vensterbank plaatsen, kijk dan uit voor verbranding. Het is niet erg als u uw vetplant of cactus een keer vergeet water te geven, met cactussen en vetplanten kunt u gerust op vakantie! 

Cactussen-en-vetplanten-tuincentrum-de-schouw-Houten

Cactussen en vetplanten trends

Cactussen en vetplanten ziet u waarschijnlijk in vrijwel ieder woonmagazine of interieurprogramma voorbij komen. Cactussen en vetplanten hebben een stoer uiterlijk en staan goed in ieder interieur. Tegenwoordig zien we steeds vaker mini cactussen voorbij komen in een mini pot. Deze mini cactussen zijn goed te combineren met wat grote cactussen of vetplanten. Zet u deze verschillende groottes bij elkaar, dan ontstaat er een speelse sfeer in huis. U kunt ook bij ons terecht voor mooie potten, vazen en manden in verschillende materialen, neem eens een kijkje bij onze potterie. Combineer een mooie zwarte pot met een prachtige cactus met roze bloemen voor een stoere maar tegelijk ook schattige look. 

Cactussen en vetplanten koop je bij Tuincentrum De Schouw

Voor cactussen en vetplanten in verschillende soorten en maten komt u naar Tuincentrum de Schouw in Houten nabij Everdingen, Nieuwegein en Beusichem. Onze medewerkers helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte cactus of vetplant. Onze medewerkers kunnen u ook tips geven over de verzorging en verpotting van uw cactus of vetplant. U kunt uw vragen ook altijd stellen via ons contactformulier, de telefoon of via een e-mail. 

Bent u naast cactussen en vetplanten opzoek naar andere kamerplanten? Wij verkopen ook de volgende kamerplanten die vast en zeker een aanwinst zijn voor uw woning:

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten