Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn ideale planten als je geen groene vingers hebt. Ze zijn prachtig en ook nog eens makkelijk in de verzorging. Tuincentrum De Schouw heeft een prachtig assortiment aan cactussen en vetplanten. Benieuwd naar het assortiment? Kom gerust eens bij ons langs!

De verzorging van jouw cactus of vetplant

Cactussen en vetplanten zijn succulenten, dit betekent dat zij water op kunnen slaan. Het opslaan van water is een groot voordeel en scheel je weer veel tijd in de verzorging. Doordat deze planten succulenten zijn, hebben ze maar weinig water nodig. De meeste vetplanten en cactussen houden ervan om op een lichte plek te staan, maar staan het liefste niet in de felle zon. Mocht  je jouw vetplant of cactus voor een raam op bijvoorbeeld een vensterbank plaatsen, kijk dan uit voor verbranding. Door de zon die op het glas schrijnt, kunnen planten zelfs verbranden. Overigens is het niet erg als  vetplant of cactus een keer vergeet water te geven, met cactussen en vetplanten kun je gerust op vakantie! 

Cactussen en vetplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Cactussen en vetplanten trends

Cactussen en vetplanten zie je waarschijnlijk in vrijwel ieder woonmagazine of interieurprogramma voorbij komen. Cactussen en vetplanten hebben een stoer uiterlijk en staan goed in ieder interieur. Tegenwoordig zien we steeds vaker mini cactussen voorbij komen in een mini pot. Deze mini cactussen zijn goed te combineren met wat grote cactussen of vetplanten. Zet je deze verschillende groottes bij elkaar, dan ontstaat er een speelse sfeer in huis. Je kunt ook bij ons terecht voor mooie potten, vazen en manden in verschillende materialen, neem eens een kijkje bij onze potterie. Combineer een mooie zwarte pot met een prachtige cactus met roze bloemen voor een stoere maar tegelijk ook schattige look. Wij hebben in ons tuincentrum in Houten ook al plant met pot combinaties die al voor jou klaarstaan.

Het stekken van een cactus of een vetplant

Wat tegenwoordig helemaal hip is, is het stekken van planten. Zo kun je ook een cactus en een vetplant stekken, maar hoe doe je dat? Onze plantexpert legt dit graag aan jou uit:

  • Er zijn soorten cactussen waar kleine knolletjes aan groeien. Deze kun je op de potgrond leggen. Vervolgens gaan het knolletje wortelen en groeit daarna verder. Zolang het knolletje niet is geworteld, moet je geen water geven.
  • Bij het stekken van een vetplant kun je bijvoorbeeld een blaadje op de potgrond leggen. Veel water hebben de stekjes niet nodig; besproei ze af en toe met water. Uiteindelijk zullen er kleine worteltjes ontstaan en kun je ze verpotten.

Alles wat je nodig hebt om te stekken vind je bij Tuincentrum De Schouw in Houten; potgrond, potjes, stekpoeder etc.

Cactussen en vetplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Cactussen en vetplanten koop je bij Tuincentrum De Schouw

Voor cactussen en vetplanten in verschillende soorten en maten kom je naar Tuincentrum De Schouw in Houten nabij Everdingen, Nieuwegein en Beusichem. Onze medewerkers helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte cactus of vetplant. Onze medewerkers kunnen je ook tips geven over de verzorging en verpotting van jouw cactus of vetplant. Je kunt jouw vragen ook altijd stellen via ons contactformulier, de telefoon of via een e-mail. 

Ben je naast cactussen en vetplanten opzoek naar andere kamerplanten? Wij verkopen ook de volgende kamerplanten die vast en zeker een aanwinst zijn voor jouw woning:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten