Vogels in de tuin

Tijdens de verschillende seizoenen zijn er verschillende dingen die je kunt ondernemen om de vogels in de tuin een handje te helpen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten hebben we een uitgebreid aanbod om voor de vogels in jouw tuin te zorgen. Op deze manier ondersteun je het ecosysteem en daarnaast is het ook nog eens een leuk gezicht, om de vogels steeds vaker terug te zien in jouw tuin! Een vogelvriendelijke tuin zorgt ervoor dat de vogels hun weg weten te vinden naar jouw tuin, en daardoor help je mee aan de diversiteit in jouw omgeving. 

Wat heb je nodig om de vogels in de tuin te verzorgen?

De verschillende seizoenen vragen om een wisselende aanpak om de vogels te ondersteunen. Je vindt bij ons dan ook voor de verschillende seizoenen de juiste benodigdheden voor de vogels in jouw tuin. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere: 

Wat je precies nodig hebt voor de vogels in jouw tuin, hangt af van de omgeving waar je woont. In een bosrijke omgeving is dit anders dan op het platteland of in stedelijk gebied. Zo zijn er namelijk verschillende soorten vogels die in deze omgevingen leven, die weer andere behoeften hebben als het gaat om bijvoorbeeld de nestkast. 

Hoe voer je de vogels in de tuin?

Om de verschillende vogels te voeren, kun je het beste verschillen in hoogte aanbrengen van het voer. De ene vogel eet het voer van een schaaltje en de andere vogel eet het voer graag hangend uit de lucht. Ook is het handig om na te gaan welke vogels er in jouw omgeving zijn. Daar kun je dan namelijk het voer op aanpassen, zodat dit aansluit bij de behoeftes van de vogels in jouw omgeving. Wij hebben voer in ons assortiment dat de juiste ingrediënten bevat om een optimale combinatie van voedingsstoffen aan te bieden. 

Alle benodigdheden voor vogels in de tuin bij De Schouw in Houten

Voorzie de vogels van voldoende water

Ook water is belangrijk voor de vogels en ze hebben hier niet altijd toegang toe. Bijvoorbeeld in droge periodes, of wanneer het juist vriest kan het moeilijk zijn voor de vogels om voldoende water te vinden. Door middel van een platte brede schaal kunnen vogels drinken en badderen in jouw tuin. In de winter nemen ze ook een hapje sneeuw als dit er ligt, dus dan kan je de schaal laten staan. Zo kun je de vogel verzorging tevens per seizoen afstemmen. 

Kom langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten voor vogelvoer en nog veel meer!

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum waar we je voorzien van tips en advies als het gaat om verzorging van de vogels in de tuin. Zo kunnen we je ook adviseren over vogelvriendelijke tuinbeplanting, waarmee je jouw tuin een aantrekkelijke omgeving maakt voor vogels in de buurt. Ook kunnen we je helpen kiezen tussen verschillende soorten nestkasten en vogelvoer, afhankelijk van de meest voorkomende vogels bij jou in de buurt. Vraag onze medewerkers gerust om advies, dan helpen we je graag verder! Tot ziens bij Tuincentrum de Schouw in Houten! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierbenodigdheden