Lavendel

Wanneer je op zoek bent naar een kleurrijke tuinplant, dan is de Lavendel misschien wel wat je zoekt! Lavendel is zeer geschikt om de tuin, balkon of terras eens flink op te fleuren. Naast dat de Lavendel een kleurrijke plant is, geeft het ook veel geur én trekt het bijen en vlinders aan. Super goed dus! Bij Tuincentrum De Schouw vind je een ruime afdeling met tuinplanten én daar vind je uiteraard ook de Lavendel. Lees snel verder voor tips om de Lavendel te snoeien.

Lavendel: een geur- en kleurrijke tuinplant

Lavendel is een vaste plant die elk jaar tot bloei komt. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat het een geur- en kleurrijke plant die perfect in jouw tuin, of op het balkon of terras past. Lavendel kun je planten in borders, plantenbakken, bloempotten of in de grond. Wist je het volgende al over Lavendel?

  • De geur van Lavendel heeft een kalmerende werking.
  • De bloemen van Lavendel kun je drogen en verwerken in bijvoorbeeld een geurzakje.
  • Bijen en vlinders zijn dol op de Lavendel!

Tuincentrum De Schouw | Lavendel | Lavendel snoeien

Tips voor het snoeien van Lavendel

Wij krijgen veel vragen over het snoeien van Lavendel. In april zal de plant wat gaan groeien. Op dat moment kun je de Lavendel gaan snoeien. De plant kan ongeveer één derde terug gesnoeid worden. Het is belangrijk om met het snoeien wel boven de nieuwe scheuten te blijven. Zo sterven de nieuwe scheuten niet af. Een tip van ons: in september kun je ook de Lavendel snoeien. Dan gaat de plant in het voorjaar al bloeien en kun je dubbel zo lang genieten van deze tuinplant. Heb je nog andere vragen over het snoeien van Lavendel? Vraag het aan onze medewerkers in de winkel of bel naar: 030-6371402.

Tuincentrum De Schouw | Lavendel | Lavendel snoeien

Lavendel kopen? Kom naar Tuincentrum De Schouw in Houten

Hebben wij jou enthousiast gemaakt en wil je ook graag Lavendel in jouw tuin of op het balkon of terras? Kom dan snel eens naar Tuincentrum De Schouw in Houten. Ook wanneer je in de buurt van Odijk, 't Goy of Nieuwegein woont vind je bij ons Lavendel voor een scherpe prijs. Neem dan ook meteen een kijkje op onze afdeling met bloempotten en plantenbakken waar je de Lavendel perfect in kunt planten. Bekijk de openingstijden van onze winkel en dan hopen we je snel te zien bij Tuincentrum De Schouw in Houten!

Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten