Gereedschap

Voor het onderhouden van uw tuin of balkon kan goed gereedschap natuurlijk niet ontbreken. Voor een handig plantenschepje, een tuinslang of een grasmaaier kunt u terecht bij Tuincentrum De Schouw. Tuingereedschap is er om het tuinieren voor u zo makkelijk mogelijk te maken, want waarom moeilijk doen als het ook heel gemakkelijk kan?

Start met een set basis gereedschap

Het maakt niet uit of u een tuin of balkon heeft, maar een set basis gereedschap heeft u zeker nodig om het tuinieren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wat is volgens de tuinexperts van Tuincentrum De Schouw handig om onder andere handig om in de basis set tuingereedschap te hebben:

  • Plantenschepje - Het gebruiken van een plantenschepje is natuurlijk ideaal wanneer u bijvoorbeeld bloembollen wilt planten.
  • Hark - Een hark gebruikt u om de grond of het grind te egaliseren. Daarnaast kunt u met een hark ook los geschoffeld onkruid bij elkaar harken.
  • Schoffel - Een schoffel is handig in gebruik wanneer u het onkruid wilt wieden
  • Spade - Een spade wordt ook wel schop genoemd. Een spade is er in verschillende soorten lengtes. Zorg ervoor dat u de juiste lengte spade kiest om rugklachten te voorkomen.
  • Drietandkrabber - Deze krabber heeft drie haken die u door de grond heen kunt trekken. De drietandkrabber is ideaal om aarde los te woelen en om gemakkelijk tussen de planten te kunnen werken.
  • Greep - Met een greep kunt u door de zware grond heen spitten.
  • Snoeischaar - Een snoeischaar is makkelijk te gebruiken voor kleine klusjes. Kiest u voor een snoeischaar met roestvrijstalen messen, dan gaat hij zeker lang mee!
  • Takkenschaar - Met een takkenschaar kunt u gemakkelijk dikkere takken doorknippen.

Gereedschap kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Elektrisch gereedschap en bewatering

Om uw basis set tuingereedschap verder uit te breiden, kunt u bijvoorbeeld elektrisch gereedschap aanschaffen. Wanneer u een mooie groene haag heeft, is een elektrische heggenschaar natuurlijk een handig middel om de haag zo gemakkelijk en snel mogelijk te snoeien. Heeft u overigens een mooi gazon? Ook deze moet natuurlijk onderhouden worden. Maak het uzelf gemakkelijk met een grasmaaier of een grastrimmer van Gardena. Dan is deze klus zo gepiept! Naast al het elektrisch tuingereedschap kunt u ook bij Tuincentrum De Schouw in Houten terecht voor bewatering, zoals verschillende soorten tuinslangen.

Tuincentrum De Schouw | Houten | Tuingereedschap kopen

Gereedschap kopen nabij Utrecht

U bent bij Tuincentrum De Schouw in Houten van harte welkom om eens ons assortiment met tuingereedschap te bekijken. Heeft u vragen over het gebruik van het gereedschap? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Zij weten alles over het gebruik van het gereedschap. Wanneer u toch naar ons tuincentrum komt, kunt u meteen ons assortiment met tuinplanten en potterie zien. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan uw route en dan zien we u hopelijk snel een keer!

Meer over handgereedschap
 

Tuincentrum De Schouw | Tuingereedschap