Gereedschap

Voor het onderhouden van jouw tuin of balkon kan goed gereedschap natuurlijk niet ontbreken. Voor een handig plantenschepje, een tuinslang of een grasmaaier kun je terecht bij Tuincentrum De Schouw. Aanvegen van je terras, het knippen van kruiden uit je plantenbakken voor dat lekkere recept, of fijne handschoenen om je handen schoon te houden tijdens het tuinieren. Tuingereedschap is er voor grote en kleine klussen en om het tuinieren voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, want waarom moeilijk doen als het ook heel gemakkelijk kan? Ons ervaren personeel weet precies welk gereedschap het meest geschikt is om jouw tuinklus te klaren. Schroom dus niet om eens langs te komen en om advies te vragen. We helpen je graag verder!

Download hier de brochure over Natuurlijk Tuinieren!

15% cashback op Liano textielslangen van Gardena

Van 1 maart t/m 30 juni ontvang je 15% cashback op de aankoopprijs van Liano textielslangen.

Bekijk actievoorwaarden

Start met een set basis gereedschap

Het maakt niet uit of je een tuin of balkon hebt, maar een set basis gereedschap heb je zeker nodig om het tuinieren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wat is volgens de tuinexperts van Tuincentrum De Schouw handig om onder andere handig om in de basis set tuingereedschap te hebben:

  • Plantenschepje - Het gebruiken van een plantenschepje is natuurlijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld bloembollen wilt planten.
  • Hark - Een hark gebruik je om de grond of het grind te egaliseren. Daarnaast kun je met een hark ook los geschoffeld onkruid bij elkaar harken.
  • Schoffel - Een schoffel is handig in gebruik wanneer je het onkruid wilt wieden
  • Spade - Een spade wordt ook wel schop genoemd. Een spade is er in verschillende soorten lengtes. Zorg ervoor dat je de juiste lengte spade kiest om rugklachten te voorkomen.
  • Drietandkrabber - Deze krabber heeft drie haken die je door de grond heen kunt trekken. De drietandkrabber is ideaal om aarde los te woelen en om gemakkelijk tussen de planten te kunnen werken.
  • Greep - Met een greep kun je door de zware grond heen spitten.
  • Snoeischaar - Een snoeischaar is makkelijk te gebruiken voor kleine klusjes. Kies je voor een snoeischaar met roestvrijstalen messen, dan gaat hij zeker lang mee!
  • Takkenschaar - Met een takkenschaar kun je gemakkelijk dikkere takken doorknippen.

Gereedschap kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Elektrisch gereedschap en bewatering

Om jouw basis set tuingereedschap verder uit te breiden, kun je bijvoorbeeld elektrisch gereedschap aanschaffen. Wanneer je een mooie groene haag hebt, is een elektrische heggenschaar natuurlijk een handig middel om de haag zo gemakkelijk en snel mogelijk te snoeien. Heb je overigens een mooi gazon? Ook deze moet natuurlijk onderhouden worden. Maak het jezelf gemakkelijk met een grasmaaier of een grastrimmer van Gardena. Dan is deze klus zo gepiept! Naast al het elektrisch tuingereedschap kun je ook bij Tuincentrum De Schouw in Houten terecht voor bewatering, zoals verschillende soorten tuinslangen.

Tuincentrum De Schouw | Houten | Tuingereedschap kopen

Gereedschap kopen nabij Utrecht

Je bent bij Tuincentrum De Schouw in Houten van harte welkom om eens ons assortiment met tuingereedschap te bekijken. Heb je vragen over het gebruik van het gereedschap? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Zij weten alles over het gebruik van het gereedschap. Wanneer je toch naar ons tuincentrum komt, kun je meteen ons assortiment met tuinplanten en potterie zien. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan jouw route en dan zien we je hopelijk snel een keer!

Meer over handgereedschap
 

Tuincentrum De Schouw | Tuingereedschap