Klimplanten

Geef die saaie schutting of muur eens wat meer kleur met klimplanten! Of je nu kiest voor een groene Hedera of een kleurrijke Clematis: gezellig en kleurrijk staat het in ieder geval wel. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je diverse klimplanten. Klimplanten zijn er namelijk in twee soorten: rankende soorten en zelfhechtende soorten. Wij leggen je graag het verschil uit!

RANKENDE KLIMPLANTEN OF ZELFHECHTENDE KLIMPLANTEN

Klimplanten zijn er in diverse soorten. Bij ons vind je onder andere de volgende soorten:

Klimplanten zijn in twee soorten te verdelen: rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Wat is het verschil tussen deze twee klimplanten?

  • Rankende klimplanten hebben steun nodig om goed te kunnen groeien. De klimplanten draaien zich als het ware ergens omheen en creëren zo hun houvast. Betongaas kun je bijvoorbeeld hiervoor perfect gebruiken.
  • Zelfhechtende klimplanten zoeken zelf hun weg tijdens het groeien. De wortels van de zelfhechtende klimplanten zetten zich vast aan de muur of schutting en kunnen op deze manier verder groeien.

Bij klimplanten kun je natuurlijk altijd bindmateriaal gebruiken wanneer de plant toch niet naar jouw zin groeit. Klimplanten groeien nu eenmaal hun eigen weg. Het is dus verstandig om dit alsnog goed in de gaten te houden. Voor tips en advies over klimplanten kun je langskomen in ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers staan voor je klaar!

Tuincentrum De Schouw | Klimplanten

Klimroos en Clematis: een gouden combi in de tuin

De Klimroos en de Clematis zijn een prachtige combinatie voor in de tuin. Ze hebben een mooie kleur, maar houden ook allebei van de zon en bloeien lang. Van deze twee planten heb je dus lang plezier in jouw tuin. Hier hebben wij een blog over geschreven. Klik hier!

Bij Tuincentrum De Schouw vind je klimplanten voor elke tuin

Bij ons tuincentrum in Houten vind je diverse soorten klimplanten voor elke tuin. Onze medewerkers kunnen je in onze winkel tips en advies geven welke klimplant in jouw tuin past. Kortom, kom gerust eens langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten! Dan kun je ook meteen onze andere tuinplanten bekijken. Wij hebben een ruim assortiment! 
 

Onze openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten