Thuiswerken? Richt jouw werkplek groen in met kamerplanten!

Thuiswerken? Richt jouw werkplek groen in met kamerplanten!

Dit jaar heb je waarschijnlijk meer tijd dan ooit thuis doorgebracht. De één vindt het heerlijk om op en top van het huis te genieten, de ander ziet alleen maar de muren op zich afkomen. Eén ding is zeker: we moeten er met z'n allen het beste van maken. Er zijn namelijk ook voordelen aan het vele thuiszitten: je kunt jouw huis extra gezellig maken en je staat niet urenlang in de file om op tijd op werk te komen. Veel Nederlanders werken momenteel vanuit hun thuiskantoor. De trend was al ingezet, maar door Covid-19 flink versneld: thuiswerken is het nieuwe normaal. Het is dus belangrijk jouw thuiswerkplek zo gezellig, inspirerend en comfortabel mogelijk in te richten. Verruil daarom de eetkamerstoel voor een bureaustoel, zorg voor goede apparatuur én zorg voor een flinke portie kamerplanten! Luchtzuiverende planten verhogen de luchtvochtigheid, verwijderen schadelijke stoffen uit de lucht en verhogen de productiviteit en creativiteit. Dat wil je toch ook?

Luchtzuiverende kamerplanten

Elke plant tovert Co2 om in zuurstof en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Luchtzuiverende planten zijn echter nét wat extra gezond. Ze breken gifstoffen zoals formaldehyde, benzeen, aceton en ammonia af en zetten deze om in 'veilige' lucht. Deze en andere giftige stoffen zitten bijvoorbeeld in verf, rook, schoonmaakmiddelen of zelfs onze adem en zweet. Ze verbeteren ook de luchtvochtigheid. Om een comfortabel thuiskantoor te creëren is zo'n luchtzuiverende plantenverzameling dus ideaal. Hoe het werkt? In de bladeren van de plant zitten huidmondjes waardoor de plant kan ademen en giftige stoffen kan omzetten in goede. De grootste luchtzuiveraars zijn vaak de planten met grotere bladeren die van nature in een schaduwrijke en vochtige omgeving leven.

Thuiswerken? Koop een kamerplant | Tuincentrum de Schouw

De perfecte kantoorplant

Al het groen is welkom op jouw thuiswerkplek. Een home office wordt namelijk extra sfeervol met een aantal mooie planten: een paar kleine cactussen of vetplanten op het bureau, naast het scherm een bloeiende kamerplant en in de hoek een groene topper met grote bladeren. Dat werkt toch inspirerend? Daarnaast staat het gewoonweg heel gezellig, óók voor jouw collega's die je ongetwijfeld dagelijks op je scherm ziet. Videobellen wordt zo een stuk leuker! Zoals gezegd zijn er bepaalde planten die ook nog eens extra bijdragen aan een gezonde omgeving. Ze toveren vervelende stoffen die hoofdpijn en longklachten veroorzaken om in gezonde zuurstof. Dat kan jouw brein wel gebruiken tijdens het werken. Maar welke planten zijn dit onder andere? 

  • Calathea
  • Varen
  • Vrouwentong (Sanseveria)
  • Rubberplant (Ficus)
  • Lepelplant (Spathiphyllum)
  • Scindapsus

Kamerplanten op uw werkplek verzorgen

Uit onderzoek blijkt dat men gelukkiger, rustiger en creatiever wordt van kamerplanten. Hoe meer en groter de kamerplant, hoe beter! Geen aparte werkkamer, maar wel een bureau op de slaapkamer? Nóg meer reden om groen in huis te halen: planten verbeteren namelijk ook de nachtrust. Een nadeel kan echter zijn dat er meer van het plantenbaasje wordt gevraagd. Hoe meer planten, hoe meer de groene vingers aan het werk worden gezet. Geen zorgen! Over het algemeen zijn luchtzuiverende planten namelijk niet erg veeleisend. Dat verschilt uiteraard per plant, maar als ze eenmaal hun ideale standplaats hebben, is het puur een kwestie van water geven. Maak voor het gemak een agendapuntje in jouw werkagenda aan en je weet zeker dat de planten niet droog komen te staan. Iedere luchtzuiveraar heeft zijn eigen kracht, bijvoorbeeld door in de nacht te zorgen dat er extra veel zuurstof in de slaapkamer aanwezig is of door in de hoek van de woonkamer allergenen uit de lucht te zuiveren. Zijn jouw vingers nu echt héél lichtgroen? Dan zijn er altijd nog de cactussen of vetplanten

Thuiswerken? Koop een kamerplant | Tuincentrum de Schouw

Kamerplanten kopen

Eén ding is zeker: je kunt niet genoeg kamerplanten in huis halen. Groen, groot, vet en stekelig: het is aan jou om een mooie verzameling binnenplanten aan te leggen. Kom langs in ons tuincentrum in Houten voor een compleet assortiment bijzondere kamerplanten. Onze medewerkers helpen je uiteraard graag verder. Tot snel!