Nieuwbouw

Volg hier de nieuwste bouw updates!

16-03-'18

Het plaatje wordt steeds completer. De stratenmakers zijn weer volop aan de slag en het parkeer terrein zit er bijna in. Nu nog het stuk voor het magazijn. Het hout bij de entree zit er ook op, dus daar kan deze week de naam en ons nieuwe logo boven geplaatst worden. Binnen hebben we zelf ook al aardig de gang erin. In de het warme gedeelte zijn we al druk bezig met het uitpakken van de artikelen, maar er staan ons ook nog wel een paar palletjes te wachten!

Morgen nog de laatste dag open op de oude locatie, en dan de 27e open met een volledige nieuwe winkel!

 

10-03-'18 Vandaag zijn de zonnepanelen geplaatst op de grote kap in het midden van het gebouw, zodat we bijna energie neutraal kunnen gaan werken. De carrouseldeur draait, nu alleen nog het echte hout er omheen en de ingang is ook klaar. De systeem plafonds zitten er ook in en er brand overal licht in het facilitaire gedeelte. De stellingen staan klaar, dus we kunnen beginnen met het inruimen van de artikelen. Nog een weekje open op de oude locatie en dan een weekje volledig gesloten om op de 27e onze nieuwe deuren te openen op de Korte Schaft!

 

02-03-;18 Ondanks wat tegenslag zo hier en daar (Vorst en inbraak) is de openings datum nu toch echt vast gezet.
We gaan open op Dinsdag 27 maart om 9.30.
Dus we zijn weer druk aan de slag geweest deze week. De noodstroomvoorziening is geplaast, wat in houd dat als de stroom uitvalt wij gewoon door kunnen draaien. In de warme afdeling is een begin gemaakt met de bouw van het interrieur. Het wordt een combinatie van veel houten elementen afgewissled met stellingen in metaal of antraciet. De bloemencellen krijgen ook al vorm en ook het magazijn is voorzien van stellingamateriaal. Op onze huidige locatie zijn wij open t/m zaterdag 17 maart.

 

24-02-'18 Het komt steeds dichter bij! Dus de afwerkingsfase is door het hele pand aangebroken. De technische installatie is bijna gereed. Voor in de hal zitten de tegels er nu ook in, en kan de bloemenafdeling ook vorm gaan krijgen. Boven in de kantine is de keuken geplaats, dus de inwendige mens kan ook verzorgd worden. De dakluchting werkt, de schermdoeken zitten erin en ook het vogelgaas is geplaast. Volgende week gaan we een begin maken aan het interrieur.

 

 

 

16-02-'18 Het is de hele week mooi weer geweest, dus er kon een hoop werk verzet worden. De voorgevel is bijna af, alleen op het nu nog zwarte gedeelte moet nog echt hout geplaatst worden. En dan nog de draaideur natuurlijk. De achtergevel wordt ook nog afgewerkt met hout en op enkele stukken zetwerk is die bijna klaar. Het parkeerterrein begint ook steeds completer te worden en zal in de loop van volgende week ook wel klaar zijn. Binnen zijn ze ook volop in de afwerkfase zoals hier bij de vuurwerkbunkers.

 

09-02-'18 De afdeling voor de kamerplanetn en sfeer schieten al aardig op. Bijna alle elektra en dergelijke zitten erin, ook is het schermdoek al geplaatst. Bij het horeca gedeelte zijn ze druk aan het tegelen. De buitengevels zitten helemaal in het glas en op een paar kleine stukjes na is hij dan helemaal dicht. Ook de inrichting van het parkeerterrein begint al aardig vorm te krijgen.

 

03-02-'18 Als eerste foto even een mooi overzicht van de hele bouw bij de zonsopkomst. De tegelzetters zijn volop bezig met de toiliet voorzieningen. De laatste stukken glas gaan er in, zoals hier bij de wand naar de buitenverkoop. En ook boven zijn ze in de afwerk fase beland zodat we ook op kantoor en in de kantine er netjes bij komen te zitten. Tevens wordt ook er ook hard gewerkt aan de elektra en data bekabeling.

 

27-01-'18 Het begint er een beetje opgeruimder uit te zien.
De vloerverwarming ligt er overal in ( Totaal 13.2 km.) en er wordt nu volop gestraat. Het kantoor, de kantine en de toiletvoorzieningen krijgen ook al aardig vorm. De achterzijde van het gebouw is nu volledig dicht, maar moet nog wel afgewerkt worden.

 

 

19-01-'18 Het gaat de goede kant op. Er wordt hard gewerkt door de verschillende ploegen. De vloerverwarming zit er voor een groot gedeelte in en er kan op gestraat worden. De buitenverkoop afdeling is al bestraat en dat geeft gelijk een heel ander beeld. Het dak is helemaal dicht en ook aan de wanden wordt gewerkt, hier zijn ze nu met de voorbereidingen bezig om het glas te zetten. Ook de elektricien is voorzichtig al een beginnetje aan het maken.

 

12-01-'18 Er is weer veel gebeurd de laatste week. Het dak zit er bijna helemaal op, dus er kan ook uitgegraven worden. Volgende week kan er een begin gemaakt worden aan de vloerverwarming en het eerste straatwerk. Er wordt ook al volop gemetseld aan de toiletten en technische ruimtes. Buiten is de wateropvangsilo geplaatst zodat we straks al het regenwater op kunnen vangen en weer hergebruiken.

 

30-12-'17 Tussen de kerststollen en de oliebollen wordt er toch nog doorgewerkt. De mannen hebben een begin gemaakt met het plaatsen van de binnen en buiten wanden. Nu wordt de kleur helemaal goed zichtbaar!

 

23-12-'17 De betonnen vloeren zijn gestort, en kunnen nu mooi uitharden, zodat er na de feestdagen verder op gebouwd kan worden. De kleur van het tuincentrum kan je ook al een beetje zien, want de eerste stukjes gevelbekleding zijn ook al aangebracht!

 

15-12-'17 De mannen hebben veel last van de sneeuw ondervonden deze week.
Maar er liggen al grote delen van het dak dicht en ook de bewapening voor de betonvloeren ligt klaar zodat er volgende week gestort kan worden.

 

08-12-'17 De unieke houten dakconstruktie zit er bijna helemaal in, en ook zijn ze al begonnen met het dichtleggen van het dak. Respect voor de mannen die hier bezig zijn in de sneeuw, harde wind en maar nul graden op de thermometer.
Ook zijn ze al bezig met de betonmatten te plaatsen in het magazijn, zodat volgende week daar de vloer er vast in kan.

01-12-'17 Het begin van de voor Nederland unieke houten bouwconstructie van ons tuincentrum begint nu echt vorm te krijgen. Wat zal dat straks een mooie en vooral warme uitstraling geven!

24-11-'17 Ondanks het slechte weer deze week zijn de mannen toch weer aardig opgeschoten. Het buiten terrein ligt volledig in de verharding, dus kunnen ze al een stuk schoner werken. Vandaag zijn ook de houten dakspanten gekomen die zometeen de unieke en warme sfeer aan ons tuincentrum moeten geven.

 

17-11-'17 De vlag staat in top, dus het hooste punt is bereikt. Je kan nu al goed zien hoe groot het allemaal gaat worden
Bijna al het staalwerk staat op zijn plaats en als het goed is gaan volgende week de eerste houten dakspanten erin.

10-11-'17 De langste paal is vandaag geplaast, en 12 meter is dan toch best wel hoog. Ook zijn ze al druk bezig met plaatsen van de drainagebakken voor onder het parkeerterrein. Hier gaan we het regenwater in opvangen zodat het weer geleidelijk terug gegeven kan worden aan de grond.

03-11-'17 Er is deze week veel werk verricht.
Het parkeerterrein is helemaal uitgegraven, zodat volgende week begin gemaakt kan worden met het plaatsen van de drainage bakken. De riolering zit er voor het grootste gedeelte in en de eerste stalen staanders zijn ondertussen ook al geplaast

.

 

27-10-'17 De fundering zit er bijna helemaal in, en de aanvoer van de bouwmaterialen is ook al goed op gang gekomen.

18-10-'17 Er wordt nu volop aan de fundering gewerkt.

   

04-10-'17 Het echte werk is ondertussen ook begonnen, de palen worden geboord!

 

02-10-'17 Leon v Rooijen en wethouder Geerdes hebben maandag de eerste klap op de paal gegeven, waarna we hem met z'n allen nog even een paar tikken na hebben gegeven.

Maandag 2 oktober 2017 wordt de eerste paal geslagen van ons nieuwe grote hypermoderne en zeer duurzame tuincentrum. Qua bouw wordt het voor Nederland ook een primeur omdat wij gaan bouwen met een bijna volledige houten constructie, wat een hele mooie en warme uitstraling gaat geven. Het tuincentrum wordt gebouwd aan de Korte Schaft in Houten.