Vissen

Denk je aan vissen, dan is de goudvis vast en zeker de eerste vis waar je aan denkt. Maar er bestaan veel meer vissen dan alleen de goudvis. In jouw vijver kun je tal van mooie vissen laten zwemmen. Dit is natuurlijk een mooi aanzicht, maar het is ook belangrijk om de vissen goed te verzorgen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je op het juiste adres wanneer je op zoek bent naar vijvervissen. In ons tuincentrum vind je namelijk een ruime vijverafdeling waar je alles kunt vinden voor jouw vijver.

Tips voor het kopen van vissen

Wil je graag vissen kopen? Dan is het belangrijk om met het volgende rekening te houden:

  • Er zijn veel soorten vissen die in normaal water leven, maar tropische vissen hebben speciaal water nodig. Hoe dat precies zit, legt onze medewerkers op de vijverafdeling graag aan jou uit.
  • Vissen hebben voer nodig. In ons tuincentrum vind je verschillende soorten vissenvoer. Laat je informeren door één van onze medewerkers welk vissenvoer het best bij jouw vissen past. Strooi het voer in de vijver. Het is belangrijk om het voer wat na ongeveer 10 minuten niet is opgegeten, weg te halen. Anders wordt de kwaliteit van het water slecht en dat wilt je natuurlijk niet.
  • Het water in de vijver moet goed schoon blijven en vissen houden van een constante temperatuur. Dit moet je regelmatig even controleren. In ons tuincentrum vind je speciale testen om dit te controleren.
  • Vissen hebben ruimte nodig. Ruimte om te zwemmen en om goed te kunnen bewegen. Zorg er dus voor dat jouw vissen in jouw vijver in de beste omstandigheden kunnen leven. Vraag onze medewerkers gerust om advies!

Tuincentrum De Schouw | Vijvervissen | Vissen

Populaire vijvervissen

Het aanbod met vijvervissen is heel groot. De grote vraag is dan ook: welke vissen kies jij voor jouw vijver? De ene vis is bijna onzichtbaar en de andere vis kan zich super snel voortplanten. Eigenlijk kunnen veel vijvervissen wel samen, maar heb je hier vragen over? Neem dan een kijkje op de website van Velda of vraag het aan één van onze medewerkers in de winkel. Welke vijvervissen zijn momenteel populair?

  • Oppervlaktevissen: Winde's, Rozette en Goudelrits
  • Opvallende vissen: Blauwwinde, Goudvissen en Goudzeelt
  • Snel voortplantende vissen: Goudelrits, Goudvissen en Shubunkin

Tuincentrum De Schouw | Vijvervissen | Vissen

Visvoer voor Vijvervissen: Voed je Vissen met Liefde en Zorg

Het voeren van je vijvervissen is niet alleen een dagelijkse routine, maar ook een belangrijk aspect van hun gezondheid en welzijn. Bij Tuincentrum De Schouw begrijpen we het belang van hoogwaardig visvoer voor vijvervissen. Met ons uitgebreide assortiment aan visvoer, waaronder het merk Velda, kun je ervoor zorgen dat je vissen alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben voor een actief en gezond leven.

Soorten vissen, soorten visvoer

Vijvervissen hebben een gevarieerd dieet nodig om te gedijen. Velda visvoer biedt een breed scala aan voedingsopties, zoals drijvend voer, korrels en sticks, die speciaal zijn samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van verschillende vissoorten. Het visvoer is verrijkt met essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan de groei, kleurontwikkeling en het immuunsysteem van je vissen.

Bij het kiezen van visvoer is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en soorten vissen die je hebt. Kleine vissen hebben behoefte aan fijner voer, terwijl grotere vissen baat hebben bij grotere korrels of sticks. Met Velda Visvoer kun je de juiste voeding selecteren op basis van de behoeften van je vissen en hun specifieke eetgedrag.

Plezier aan je vijvervissen

Het voeren van je vissen gaat verder dan alleen het verstrekken van voedsel. Het is ook een kans om interactie te hebben met je vissen en ze te observeren. Neem de tijd om te genieten van hun actieve gedrag en levendige kleuren terwijl ze het voer opnemen. Wees voorzichtig om niet te veel te voeren, want overvoeren kan leiden tot watervervuiling. Het is beter om kleine hoeveelheden voer meerdere keren per dag te geven dan een grote portie in één keer.

Visvoer en waterkwaliteit

Naast hoogwaardig visvoer is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede waterkwaliteit in je vijver. Regelmatig onderhoud, zoals het controleren van de waterparameters, het verwijderen van organisch afval en het toepassen van geschikte vijverproducten, zoals Velda Bacterieculturen, kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor je vissen.

Bij Tuincentrum De Schouw helpen we je graag bij het vinden van het juiste visvoer voor je vijvervissen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren over de beste voedingsopties en het optimaliseren van de waterkwaliteit. Kom langs bij ons tuincentrum en geef je vissen het voer dat ze verdienen - voer vol liefde en zorg van Velda.

Vissen kopen in de buurt van Utrecht? Kom naar Tuincentrum De Schouw

Wil je graag vissen kopen en woon je in de buurt van Utrecht of Odijk? Kom dan naar Tuincentrum De Schouw in Houten! In ons tuincentrum vind je een ruime vijverafdeling met natuurlijk vijvervissen, maar ook alle andere benodigdheden voor jouw vijver. Denk dan onder andere aan waterplanten, pompen, filters en vijver verlichting. Wij verkopen de volgende merken op de vijverafdeling: Velda en Vijver Techniek. Op onze vijverafdeling vind je deskundige medewerkers die jou alles kunnen vertellen over vijvervissen en vissenvoer. Kom snel eens langs in onze winkel! Wij zijn 7 dagen per week geopend; bekijk onze openingstijden. Heb je een dringende vraag? Je kunt ons altijd bellen of even mailen. Hopelijk tot snel!

Meer over waterplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver