Vissen

Denk je aan vissen, dan is de goudvis vast en zeker de eerste vis waar je aan denkt. Maar er bestaan veel meer vissen dan alleen de goudvis. In jouw vijver kun je tal van mooie vissen laten zwemmen. Dit is natuurlijk een mooi aanzicht, maar het is ook belangrijk om de vissen goed te verzorgen. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je op het juiste adres wanneer je op zoek bent naar vijvervissen. In ons tuincentrum vind je namelijk een ruime vijverafdeling waar je alles kunt vinden voor jouw vijver.

Tips voor het kopen van vissen

Wil je graag vissen kopen? Dan is het belangrijk om met het volgende rekening te houden:

  • Er zijn veel soorten vissen die in normaal water leven, maar tropische vissen hebben speciaal water nodig. Hoe dat precies zit, legt onze medewerkers op de vijverafdeling graag aan jou uit.
  • Vissen hebben voer nodig. In ons tuincentrum vind je verschillende soorten vissenvoer. Laat je informeren door één van onze medewerkers welk vissenvoer het best bij jouw vissen past. Strooi het voer in de vijver. Het is belangrijk om het voer wat na ongeveer 10 minuten niet is opgegeten, weg te halen. Anders wordt de kwaliteit van het water slecht en dat wilt je natuurlijk niet.
  • Het water in de vijver moet goed schoon blijven en vissen houden van een constante temperatuur. Dit moet je regelmatig even controleren. In ons tuincentrum vind je speciale testen om dit te controleren.
  • Vissen hebben ruimte nodig. Ruimte om te zwemmen en om goed te kunnen bewegen. Heb je bijvoorbeeld een koikarper, dan moet de vijver minimaal anderhalve meter diep zijn. Zorg er dus voor dat jouw vissen in jouw vijver in de beste omstandigheden kunnen leven. 

Tuincentrum De Schouw | Vijvervissen | Vissen

Populaire vijvervissen

Het aanbod met vijvervissen is heel groot. De grote vraag is dan ook: welke vissen kies jij voor jouw vijver? De ene vis is bijna onzichtbaar en de andere vis kan zich super snel voortplanten. Eigenlijk kunnen veel vijvervissen wel samen, maar heb je hier vragen over? Neem dan een kijkje op de website van Velda of vraag het aan één van onze medewerkers in de winkel. Welke vijvervissen zijn momenteel populair?

  • Oppervlaktevissen: Winde's, Rozette en Goudelrits
  • Opvallende vissen: Koikarpers, Blauwwinde, Goudvissen en Goudzeelt
  • Snel voortplantende vissen: Zonnebaars, Goudelrits, Goudvissen en Shubunkin

Tuincentrum De Schouw | Vijvervissen | Vissen

Vissen kopen in de buurt van Utrecht? Kom naar Tuincentrum De Schouw

Wil je graag vissen kopen en woon je in de buurt van Utrecht of Odijk? Kom dan naar Tuincentrum De Schouw in Houten! In ons tuincentrum vind je een ruime vijverafdeling met natuurlijk vijvervissen, maar ook alle andere benodigdheden voor jouw vijver. Denk dan onder andere aan waterplanten, pompen, filters en vijver verlichting. Wij verkopen de volgende merken op de vijverafdeling: Velda en Vijver Techniek. Op onze vijverafdeling vind je deskundige medewerkers die jou alles kunnen vertellen over vijvervissen en vissenvoer. Kom snel eens langs in onze winkel! Wij zijn 7 dagen per week geopend; bekijk onze openingstijden. Heb je een dringende vraag? Je kunt ons altijd bellen of even mailen. Hopelijk tot snel!

Meer over waterplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver