Onderhoud gazon

Het onderhouden van het gazon is erg belangrijk. Een mooi en groen gazon, daar wordt iedereen blij van natuurlijk. Of je nu gras hebt gezaaid of graszoden hebt gelegd; bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je diverse producten voor het onderhouden van het gazon. 

Het gazon onderhouden.. hoe moet dat eigenlijk?

Het gazon onderhouden. Het klinkt makkelijk en dat is het ook zeker! Om het stuk gras mooi en groen te houden, is het het beste om twee keer per jaar te bemesten. Dit kun je het beste in februari/maart en augustus/september doen. Het mest strooien op het gazon is ervoor bedoelt dat er nieuwe grassprieten groeien, maar ook dat het groene gras zijn kleur behoudt. Het is zeker ook belangrijk om de tweede keer in augustus/september de bemesten, want dan zorgt je ervoor dat het gazon de winter zal overleven. Uiteindelijk bevordert het ook de groei van de wortels. Naast het bemesten is het ook belangrijk om regelmatig het gras te maaien. De hoogte van het gras is het best rond de 3 tot 5 centimeter. Korter gras kan ervoor zorgen dat het gras snel zal uitdrogen en is de kans op mos weer groter. Een goede hoogte van het gras is dus belangrijk voor het gazon. Wanneer je het gras heeft gezaaid of de graszoden heeft gelegd, is het belangrijk om goed water te geven. Op deze manier kunnen de wortels goed groeien. Tijdens de droge periodes moet je het gazon ook zeker extra water geven. Doe dit dan in de ochtend of in de avond, maar niet wanneer de zon fel schijnt. Doe je dit wel, dan is de kans op schimmel erg groot. Voor meer tips en advies over het onderhouden van het gazon ben je bij Tuincentrum De Schouw op het goede adres.

Alles voor het onderhouden van het gazon vindt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Producten gebruiken voor gazon onderhoud

Bij Tuincentrum De Schouw in Houten kun je terecht voor verschillende producten om het gazon goed te onderhouden. Wij verkopen het volledige assortiment van ECOstyle en Pokon. Welke producten kun je van Pokon en ECOstyle onder andere vinden voor het onderhouden van jouw gazon?

  • Gazonmest
  • Onkruid weg
  • Mos & Onkruid Weg
  • Graszaad hersteller
  • Gedroogde mestkorrels
  • Gazon grond

Voor het volledige assortiment van ECOstyle en Pokon ben je bij De Schouw nabij Utrecht van harte welkom! Heb je vragen over deze producten of advies nodig? Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar!

Tuincentrum De Schouw | Onderhoud gazon | Houten

Bij Tuincentrum De Schouw nabij Utrecht vind je alles voor het gazon onderhoud

Bij Tuincentrum De Schouw vind je diverse producten voor het gazon. Daarom ben je bij ons in Houten van harte welkom! Onze medewerkers staan voor je klaar om alle gazon gerelateerde vragen te beantwoorden. Ook wanneer je meer tuin inspiratie wilt opdoen, ben je bij ons op het goede adres. Wij hebben namelijk prachtige tuinplanten, zoals rozen, klimplanten, vaste planten en tuinzaden. Bekijk de openingstijden van ons mooie tuincentrum, plan hieronder jouw route en dan zien we je hopelijk snel een keer! 

Lees meer over de aanleg van het gazon

Tuincentrum De Schouw | Onderhoud gazon | Houten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon