Aanleg gazon

De aanleg van het gazon is een mooie toevoeging voor jouw tuin. Een mooi gazon biedt vele mogelijkheden voor in de tuin, waar je veel plezier aan kunt beleven. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je verschillende mogelijkheden voor de aanleg van een nieuw gazon, evenals de nodige onderhoudsproducten. Wij kunnen je voorzien van advies en informatie bij het leggen van het gazon en geven je graag informatie over het juiste onderhoud van jouw gazon. Vraag onze medewerkers hierbij dan ook gerust om advies! 

De aanleg van een nieuw gazon in Houten

De eerste stap is het egaliseren van de grond. Daarna zijn er twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen als je een nieuw gazon wilt aanleggen:

  • De aanschaf van graszoden
  • Het inzaaien van een nieuw gazon door middel van graszaad

De aanschaf van graszoden is duurder dan het inzaaien van een nieuw gazon, maar je hebt wel snel een mooi groen gazon. Kies je voor het inzaaien van jouw nieuwe gazon? Dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt en de grond dient vochtig te blijven. Afhankelijk van de temperatuur kan er na zes weken voor de eerste keer gemaaid worden. Na de aanleg begint er een tijd van gazon onderhoud, waarvoor je bij ons uiteraard ook terecht kunt. Wij hebben hiervoor diverse artikelen in ons assortiment en beschikken over de juiste informatie om je hiermee op weg te helpen. 

Aanleg gazon in Houten

Tips voor het aanleggen van graszoden

Bij Tuincentrum De Schouw vind je alles voor het onderhoud van het gazon. Niet alleen elektrisch tuingereedschap zoals een grasmaaier kan je hierbij helpen, ook andere artikelen zoals gazonmest van ECOstyle kunnen je hierbij een uitstekende helpende hand bieden. Een gezonde grond is immers een gezond gazon! De verschillende stappen die je helpen bij het onderhouden van het gazon kun je vinden in ons tuincentrum. Wij kunnen je hier stapsgewijs bij adviseren zodat je het beste uit het nieuwe gazon kunt halen. 

Onderhoud na gazon aanleg

Het gebruik van mest kan ervoor zorgen dat het gras mooi groen blijft en stimuleert de groei van nieuwe grassprieten. Ook regelmatig gras maaien is van belang voor een gezond gazon. Een andere, zeer belangrijke stap van het gazon onderhoud is het geven van voldoende water. Een voorwaarde is om dit niet te doen in de volle zon, in verband met de kans op verbranding. Buiten de zon voldoende water geven is een zeer goede manier om jouw gazon optimaal te laten wortelen en groeien. 

Tuincentrum De Schouw | Gazon aanleg

Vragen over het gazon aanleggen? Bezoek ons tuincentrum in Houten

Voor meer informatie ben je van harte welkom bij Tuincentrum De Schouw. Wij zijn gevestigd in Houten en staan 7 dagen per week voor je klaar. Heb je vragen of wil je contact met ons opnemen? Dat kan, door te bellen naar 030-6371402, of door een mail te sturen naar info@tcdeschouw.nl. Naast gazon aanleg, vind je bij ons diverse andere artikelen die horen bij het buitenleven. Tuinplanten, tuingereedschap en nog veel meer voor iedere tuin, balkon of woonkamer! Graag tot ziens bij Tuincentrum De Schouw in Houten.

Lees meer over gazon onderhoud

Tuincentrum De Schouw | Aanleg gazon | Houten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon