Aanleg gazon

De aanleg van het gazon is een mooie toevoeging voor uw tuin. Een mooi gazon biedt vele mogelijkheden voor in de tuin, waar u veel plezier aan kunt beleven. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vindt u verschillende mogelijkheden voor de aanleg van een nieuw gazon, evenals de nodige onderhoudsproducten. Wij kunnen u voorzien van advies en informatie bij het leggen van het gazon en geven u graag informatie over het juiste onderhoud van uw gazon. Vraag onze medewerkers hierbij dan ook gerust om advies! 

De aanleg van een nieuw gazon in Houten

De eerste stap is het egaliseren van de grond. Daarna zijn er twee mogelijkheden waar u uit kunt kiezen als u een nieuw gazon wilt aanleggen:

  • De aanschaf van graszoden
  • Het inzaaien van een nieuw gazon door middel van graszaad

De aanschaf van graszoden is duurder dan het inzaaien van een nieuw gazon, maar u heeft wel snel een mooi groen gazon. Kiest u voor het inzaaien van uw nieuwe gazon? Dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt en de grond dient vochtig te blijven. Afhankelijk van de temperatuur kan er na zes weken voor de eerste keer gemaaid worden. Na de aanleg begint er een tijd van gazon onderhoud, waarvoor u bij ons uiteraard ook terecht kunt. Wij hebben hiervoor diverse artikelen in ons assortiment en beschikken over de juiste informatie om u hiermee op weg te helpen. 

Aanleg gazon in Houten

Gazon aanleg en onderhoud door Tuincentrum De Schouw

Wij kunnen uw gazon voor u aanleggen, maar zijn ook gespecialiseerd in het juiste onderhoud van het gazon. Niet alleen elektrisch tuingereedschap zoals een grasmaaier kan u hierbij helpen, ook andere artikelen zoals gazonmest kunnen u hierbij een uitstekende helpende hand bieden. Een gezonde grond is immers een gezond gazon! De verschillende stappen die u helpen bij het onderhouden van uw gazon kunt u vinden in ons tuincentrum. Wij kunnen u hier stapsgewijs bij adviseren zodat u het beste uit uw nieuwe gazon kunt halen. 

Onderhoud na gazon aanleg door Tuincentrum De Schouw

Het gebruik van mest kan ervoor zorgen dat het gras mooi groen blijft en stimuleert de groei van nieuwe grassprieten. Ook regelmatig gras maaien is van belang voor een gezond gazon. Een andere, zeer belangrijke stap van het gazon onderhoud is het geven van voldoende water. Een voorwaarde is om dit niet te doen in de volle zon, in verband met de kans op verbranding. Buiten de zon voldoende water geven is een zeer goede manier om uw gazon optimaal te laten wortelen en groeien. 

Tuincentrum De Schouw | Gazon aanleg

Vragen over het gazon aanleggen? Bezoek ons tuincentrum in Houten

Voor meer informatie bent u van harte welkom bij Tuincentrum De Schouw. Wij zijn gevestigd in Houten en staan 7 dagen per week voor u klaar. Heeft u vragen of wilt u contact met ons opnemen? Dat kan, door te bellen naar 030-6371402, of door een mail te sturen naar [email protected]. Naast gazon aanleg, vindt u bij ons diverse andere artikelen die horen bij het buitenleven. Tuinplanten, tuingereedschap en nog veel meer voor iedere tuin, balkon of woonkamer! Graag tot ziens bij Tuincentrum De Schouw in Houten.

Lees meer over gazon onderhoud

Tuincentrum De Schouw | Aanleg gazon | Houten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon