Deze grote kamerplanten hebben weinig licht nodig

Deze grote kamerplanten hebben weinig licht nodig

Ken je dat dilemma? Je bent op zoek naar een kamerplant die makkelijk te verzorgen is én die niet in het zonlicht kan staan. Welke grote kamerplant kun je dan het best kiezen? Onze kamerplanten experts geven je graag wat tips welke kamerplant dan het best bij jou past. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vind je tal van verschillende soorten kamerplanten. Voor iedereen is een geschikte kamerplant te vinden.

De Dracaena familie heeft maar weinig licht nodig

Als er één familie is die liever niet in de spotlights staat, dan zijn het de Dracaena kamerplanten wel. Met een plek in de (half)schaduw zijn ze al super blij. Nog een groot voordeel: ze zijn super makkelijk te verzorgen. Kind kan de was doen! Wist je trouwens dat deze kamerplanten ook wel Drakenbloedboom worden genoemd? Wij hebben enkele soorten voor je op een rijtje gezet:

 • Dracaena Lemon Lime
 • Dracaena Janet
 • Dracaena Marginata
 • Dracaena Warneckei

Deze grote kamerplanten hebben weinig licht nodig | Tuincentrum De Schouw in Houten

Dat zijn bijzondere namen, toch? Maar wat zijn nu de voordelen van deze bijzondere familie?

 • De planten kunnen tegen een stootje.
 • De planten hebben vrij weinig water nodig.
 • Daarnaast hebben de Dracaena's ook nog een luchtzuiverende functie.
 • Vergeet niet om de planten om de twee jaar te verpotten. 

Hebben we je enthousiast gemaakt over deze bijzondere familie? Kom dan snel eens langs bij Tuincentrum De Schouw in Houten!

Andere kamerplanten die zich prima vermaken in de schaduw

Misschien ben je toch op zoek naar een andere soort kamerplant, maar wel het liefst één die in de schaduw kan staan. Gelukkig zijn er nog vele andere kamerplanten die liever niet in de spotlight staan:

 • Epipremnum Aureum - Deze kamerplant wordt ook wel Drakenklimop genoemd. Het is een grote kamerplant en heeft een sterke, luchtzuiverende functie. Twee vliegen in één klap dus! De bladeren van deze plant zet schadelijke stoffen om in schone lucht. Ideaal dus voor bij jouw thuiswerkplek. De plant heeft gemiddeld water nodig en wordt blij wanneer hij om de twee jaar in een grotere pot wordt gezet.
 • Calathea - De Calathea heeft een prachtige, unieke uitstraling en is een echte eyecatcher in huis. Er zijn diverse soorten bij Tuincentrum De Schouw te verkrijgen. Het verschil zit voornamelijk in de kleuren en vormen van het blad. Wist je dat de bladeren van de Calathea vanzelf bewegen? Schrik er niet van, maar de bladeren sluiten zicht vanzelf zodra het donker wordt en gaan weer open zodra het licht wordt. Laat je verrassen door deze bijzondere kamerplant.
 • Zamioculucas - Een ideale kamerplant; dat is de Zamioculcas. Hij heeft vrij weinig eisen en heeft zeer weinig water nodig. Eigenlijk heb je helemaal geen omkijken naar deze groene plant. Ideaal wanneer je dus geen groene vingers hebt.

Kamerplanten die weinig licht nodig hebben | Tuincentrum De Schouw in Houten

Koop jouw favoriete grote kamerplant bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Bij ons tuincentrum in Houten kun je al onze mooie kamerplanten ontdekken. Je bent van harte welkom om eens langs te komen en je te laten inspireren door het groen. En je weet het... groen doet een mens goed! Heb je vragen over ons assortiment? Bel dan naar: 030-6371402 of stuur een mailtje naar: info@tcdeschouw.nl. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en wie weet zien we je snel een keer bij Tuincentrum De Schouw!

Meer over grote kamerplanten