Bewatering

Tuincentrum De Schouw

Wanneer je tuinplanten of kamerplanten hebt, ontkom je er niet aan: water geven. Zonder water gaan de planten dood en dat is natuurlijk zonde! Water geven kan op verschillende manieren: van sproeisystemen voor de tuinplanten tot een eenvoudige gieter die je binnen kunt gebruiken voor je kamerplanten. Bij Tuincentrum De Schouw ben je dan ook op het juiste adres voor diverse, handige producten om jouw planten van water te voorzien. In ons tuincentrum vind je een compleet assortiment voor in en rond de tuin, dus kom snel eens bij ons langs!

3 tips om jouw tuinplanten water te geven

Er zit een verschil in het water geven van planten in de winter of in de zomer. Tijdens warmte en droogte kunnen sommige planten wel wat extra water gebruiken. Geef jij jouw tuinplanten dan wel goed water en verspil jij niet teveel water? Wij hebben enkele tips voor het geven van water op een rij gezet:

  • Geef de grond water en niet het blad! Het komt vaak voor dat aan de bladeren water wordt gegeven in plaats van de grond. Natte bladeren kunnen in de zon verbranden, dus geef altijd de grond water, zodat de wortels dit goed kunnen opnemen.
  • Twijfel je hoeveel water je moet geven? Geen dan liever te weinig water dan te veel water. Het is goed om te weten dat wortels zuurstof nodig hebben en wanneer er veel water wordt gegeven, komt er geen zuurstof bij. Gevolg? Wortels kunnen gaan rotten.
  • Een gouden tip voor in de zomer: geef de planten niet in de zon water, want de bladeren kunnen verbranden en het water verdampt anders snel. Geef de planten pas water als de zon weg is, dus 's ochtends of 's avonds. 

Tuincentrum De Schouw | Houten | Bewatering | Planten water geven

3 tips om kamerplanten water te geven

Naast de mooie planten in de tuin moet je ook zeker niet je kamerplanten vergeten om water te geven. Het is goed om te weten dat voor een gezonde plant niet alleen de juiste hoeveelheid water belangrijk is, maar ook het licht. Voor het geven wat water aan jouw kamerplant hebben wij weer enkele tips voor je op een rij gezet:

  • Sommige kamerplanten zijn dol op water uit een plantspuit. Een ander alternatief hiervoor is om de kamerplant tijdens een lichte regenbui buiten te zetten. Een bijkomend voordeel: al het stof verdwijnt van de bladeren. Je hoeft dus niet meer het blad af te stoffen!
  • Wil je weten hoeveel water de kamerplant kan opnemen? Geef dan water vanaf de onderkant. Blijft er na ongeveer 15 minuten nog water staan? Dan heeft de plant voldoende water opgenomen en kan het overtollige water weg.
  • Als laatst willen we je als tip meegeven dat niet iedere kamerplant dezelfde waterbehoefte heeft. Lees altijd het kaartje wat bij de plant zit voor de hoeveelheid water en licht. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen hoeveel water jouw kamerplant nodig heeft.

Tuincentrum De Schouw | Houten | Bewatering | Planten water geven

Alles voor bewatering koop je bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Ben je dus op zoek naar een handige gieter of een tuinslang om jouw planten water te geven? Kom dan zeker naar ons tuincentrum in Houten. Woon je in de buurt van 't Goy, Odijk, Nieuwegein of Schalkwijk? Dan is het maar een klein stukje rijden naar ons tuincentrum. Vergeet tijdens je bezoek ook zeker niet om een kijkje te nemen bij onze bloempotten of sfeerartikelen. Tijdens je bezoek zin in een kopje koffie gekregen? Neem plaats in ons Tuincafé en geniet van de lekkerste koffie's en heerlijke taartjes. Wanneer je vragen hebt over ons assortiment, kun je contact opnemen door te bellen naar: 030-6371402 of stuur een e-mail naar: info@tcdeschouw.nl.

Meer over tuingereedschap

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gereedschap