Handgereedschap

Voor het onderhouden van jouw tuin kan handgereedschap natuurlijk niet ontbreken. Ook wanneer je een balkon of terras hebt, kan het erg handig zijn wanneer je enkele soorten handgereedschap binnen handbereik hebt. Bij Tuincentrum De Schouw in Houten vindt je dan ook diverse handgereedschappen. Naast het basis gereedschap hebben wij ook ander handgereedschap voor wat specifiekere tuinklussen. Onze tip is vooral: zorg dat je een basis set handgereedschap hebt, dan kom je al een heel eind!

Gebruik handgereedschap als basis voor de tuin

Handgereedschap hoeft tegenwoordig echt niet duur te zijn. Met handgereedschap zorg je ervoor dat je de tuin goed kunt onderhouden en zorgt voor een gezonde tuin. Maar aan wat voor basis handgereedschap moet je denken?

 • Plantenschepje - Plantenschepjes zijn in diverse maten te koop in ons tuincentrum in Houten. Een plantenschepje gebruik je natuurlijk om bijvoorbeeld bollen te planten of voor het planten van perkgoed.
 • Snoeischaar - Voor het snoeien van planten in de tuin, kun je een snoeischaar gebruiken. Krijg je een bos bloemen? Met een snoeischaar kun je gemakkelijk een stukje van de bloemen afhalen.
 • Greep - Een greep gebruik je om door de zware grond te spitten en de grond los te maken.
 • Drietandkrabber - De naam zegt het eigenlijk al: de drietandkrabber heeft drie haken die je door de grond kunt halen. Op deze manier komt de aarde los en kun je gemakkelijk tussen de planten werken.

Wij kunnen ons voorstellen dat je wellicht wat vragen hebt over het handgereedschap. Kom gerust langs en vraag het aan onze medewerkers!

Handgereedschap koopt u bij Tuincentrum De Schouw in Houten, nabij Utrecht

Top 9 meest onmisbare handgereedschap voor de tuin

Als tuinliefhebber is het hebben van de juiste handgereedschappen essentieel voor het onderhouden en verfraaien van je tuin. Bij Tuincentrum De Schouw begrijpen we het belang van kwaliteitsgereedschap dat je tuinwerkzaamheden gemakkelijker en efficiënter maakt. We presenteren jou de top 10 meest populaire handgereedschappen die elke tuinier zou moeten hebben. Laten we dieper ingaan op deze onmisbare gereedschappen!

1. Handschep:

Een handschep is perfect voor het planten, verplanten en graven van kleine gaten in de grond. Met zijn stevige blad en comfortabele grip is het een onmisbaar gereedschap voor elke tuinier.

2. Tuinvork / Drietand:

Een tuinvork of drietand is ideaal voor het losmaken van compacte grond, beluchten en het omscheppen van compost. Het helpt de afwatering van de grond te verbeteren en bevordert gezondere wortelgroei.

3. Snoeischaar:

Snoeischaren zijn essentieel voor het snoeien en vormgeven van planten, het verwijderen van dood hout en het oogsten van bloemen en fruit. Kies voor scherpe, hoogwaardige bladen voor nauwkeurige snedes.

4. Tuinhandschoenen:

Bescherm je handen tijdens het tuinieren met een paar duurzame en comfortabele tuinhandschoenen. Ze beschermen je huid tegen doorns, scherpe voorwerpen en mogelijke irriterende stoffen in de grond.

5. Handwieder:

Bestrijd vervelend onkruid effectief met een handwieder. Met dit gereedschap kun je onkruid bij de wortel verwijderen, waardoor ze niet concurreren met je planten om voedingsstoffen en water.

6. Hark:

Een hark is ideaal voor het egaliseren van de grond, het verspreiden van mulch en het verwijderen van puin uit je bloembedden. Kies een hark met stevige tanden voor efficiënt harken. Perfect juist in een klein formaat voor in de borders!

7. Handcultivator:

Een handcultivator helpt bij het losmaken van compacte grond, het verwijderen van onkruid en het mengen van bodemverbeteraars in de grond. Dankzij het kleine formaat en scherpe tanden is het ideaal voor het werken in kleine ruimtes.

8. Tuinschaar:

Tuinscharen zijn veelzijdige gereedschappen voor verschillende tuinwerkzaamheden, zoals het verwijderen van uitgebloeide bloemen, het knippen van kruiden en het doorsnijden van touw. Kies voor scherpe, roestvrijstalen bladen voor langdurige prestaties.

9. Handzaag voor de tuin:

Voor het zagen van dikkere takken en takken is een handzaag voor de tuin onmisbaar. Kies er een met een comfortabele grip en een scherp, duurzaam blad voor moeiteloos snoeien.

Handgereedschap kopen in Houten

Het uitrusten van jezelf met de juiste handgereedschappen kan je tuinervaring aanzienlijk verbeteren. De bovenstaande 9 handgereedschappen zijn onmisbaar voor elke tuinier, of je nu een beginner bent of een ervaren groene duim hebt. Bezoek Tuincentrum De Schouw om een breed scala aan hoogwaardige handgereedschappen te ontdekken die je tuinwerkzaamheden een fluitje van een cent maken. Veel tuinplezier!

Ik kom langs!

 

Maak zelf een ophangsysteem voor je handgereedschap!

Heb je genoeg van het rondslingeren van je handgereedschap in de tuin? Wil je je tuingereedschap georganiseerd en binnen handbereik houden? Bij Tuincentrum De Schouw hebben we de perfecte oplossing voor jou: een handig ophangsysteem voor je handgereedschap. Met dit slimme systeem kun je je gereedschap gemakkelijk opbergen en georganiseerd houden, waardoor je tuin netjes en overzichtelijk blijft. Ontdek de voordelen en mogelijkheden van een ophangsysteem voor handgereedschap!

Voordelen van een ophangsysteem

 • Georganiseerde opslag:

Met een ophangsysteem kun je al je handgereedschap op één centrale plaats ophangen. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar je gereedschap wanneer je het nodig hebt. Alles is overzichtelijk en binnen handbereik, waardoor je tijd en energie bespaart.

 • Ruimtebesparing:

Een ophangsysteem voor handgereedschap bespaart waardevolle ruimte in je schuur, garage of tuinhuis. In plaats van je gereedschap op planken of in laden te leggen, hang je het eenvoudig aan de muur. Hierdoor heb je meer ruimte voor andere tuinbenodigdheden en kun je optimaal gebruikmaken van je opslagruimte.

 • Gemakkelijke toegang:

Met een ophangsysteem heb je al je gereedschap binnen handbereik. Je hoeft niet meer te bukken of te graven om het juiste gereedschap te vinden. Met een snelle blik op je opgehangen gereedschap kun je precies zien welk gereedschap je nodig hebt en het direct pakken. Dit bespaart tijd en maakt je tuinklusjes efficiënter.

 • Veiligheid:

Het ophangen van je handgereedschap zorgt voor een veilige omgeving in je tuin. Geen losliggend gereedschap meer dat voor struikelgevaar kan zorgen. Bovendien voorkom je schade aan je gereedschap doordat het niet op de grond ligt waar het kan worden beschadigd of geroest.

 • Handige indeling:

Een ophangsysteem biedt de mogelijkheid om je gereedschap op een georganiseerde manier in te delen. Hang je gereedschap op volgens grootte of gebruiksfrequentie. Zo kun je je favoriete gereedschap op ooghoogte hangen voor snelle toegang, terwijl je minder gebruikte gereedschap hoger of lager kunt plaatsen.

DIY ophangsysteem voor je tuin handgereedschap

Laten we aan de slag gaan!

Benodigde materialen:

 • Een stevig perforatiebord (pegboard)
 • Perforatiehaakjes of gereedschapshouders voor het bord
 • Schroeven en pluggen
 • Boormachine
 • Waterpas
 • Potlood

Instructies:

1. Kies een geschikte locatie:
Selecteer een muur in je garage, schuur of werkplaats waar je het ophangsysteem wilt installeren. Zorg ervoor dat het een stevige muur is die het gewicht van het perforatiebord en je gereedschap kan dragen.

2. Meet en markeer:
Meet de afmetingen van je perforatiebord en markeer het overeenkomstige gebied op de muur. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de markeringen recht zijn.

3. Plaats de pluggen:
Als je muur van gipsplaat is, is het belangrijk om pluggen te gebruiken voor extra ondersteuning. Boor pilotgaten op de gemarkeerde plekken en plaats de pluggen. Zorg ervoor dat ze gelijk zijn met de muur.

4. Bevestig het perforatiebord:
Lijn de gaten van het perforatiebord uit met de pluggen of direct met de pilotgaten. Bevestig het perforatiebord stevig aan de muur met schroeven. Gebruik een boormachine om een stevige bevestiging te garanderen.

5. Schik de gereedschapshouders:
Kies de geschikte perforatiehaakjes of gereedschapshouders voor je gereedschap. Plaats ze op het perforatiebord en pas de posities aan op basis van de grootte en vorm van je gereedschap. Hang grotere gereedschappen aan grotere haken en kleinere gereedschappen aan kleinere haken. Experimenteer met verschillende indelingen totdat je de meest handige opstelling vindt.

6. Hang je gereedschap op:
Zodra de gereedschapshouders op hun plaats zitten, hang je je gereedschap op aan de haakjes of plaats je ze in de daarvoor bestemde houders. Zorg ervoor dat elk gereedschap stevig is bevestigd om ongelukken of beschadigingen te voorkomen.

7. Laatste aanpassingen:
Stap achteruit en bekijk de organisatie van je gereedschap. Maak indien nodig aanpassingen om gemakkelijke toegang en een opgeruimde uitstraling te garanderen. Ben je tevreden over de indeling? Ga met een edit marker langs de gereedschappen, zodat de omtrek op het bord staat. Als je meerdere stuks gereedschap in gebruik hebt, kun je in één oogopslag zien waar je het weer netjes terug kunt ophangen.

Voilà! Je hebt succesvol een ophangsysteem gemaakt met behulp van een perforatiebord. Nu kun je genieten van een opgeruimde ruimte en heb je je gereedschap altijd binnen handbereik wanneer je het nodig hebt. Let op: Bij het werken met gereedschap en het monteren van items aan muren is veiligheid altijd prioriteit. Als je twijfelt over een bepaalde stap in het proces, raadpleeg dan een professional of vraag om hulp om een veilige installatie te garanderen.
 

Ons tuingereedschap gebruik je voor iedere klus

Naast het basis handgereedschap kun je bij ons in Houten ook terecht voor tuingereedschap voor andere klussen. Heb je bijvoorbeeld een mooi gazon? Ook die moet je goed verzorgen. Verwijder bijvoorbeeld het mos door middel van een verticuteerhark. Daarnaast kan het ook zo dat het gras over de randen gaat groeien. Gebruik dan een kantensteker en vergeet ook zeker niet om regelmatig het gras te maaien. Eigenlijk zijn er veel verschillende soorten tuingereedschap om de tuin goed te kunnen onderhouden. Wanneer je de tuin goed blijft onderhouden, zal je zien dat de planten goed groeien en bloeien. Heb je een eigen moestuintje? Ook daarvoor vindt je in ons tuincentrum verschillende gereedschappen. Voor elke tuinliefhebber hebben wij geschikte tuingereedschap. Vragen over het gereedschap? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers!

Handgereedschap | Tuincentrum De Schouw | Houten

Handgereedschap kopen nabij Utrecht? Kom naar Tuincentrum De Schouw

Wanneer je in de buurt van Utrecht woont en op zoek bent naar handgereedschap, is het zeker de moeite waard om eens langs te komen bij Tuincentrum De Schouw in Houten. Ons tuincentrum heeft een ruime parkeerplaats én je vindt in onze winkel ook een Tuincafé. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of een een lekker broodje. In ons tuincentrum vindt je uiteraard ook ruime afdelingen met onder andere kamerplanten, tuinplanten en sfeerartikelen. Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen in ons mooie tuincentrum. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder jouw route en dan zien we je hopelijk snel bij Tuincentrum De Schouw.

Meer over tuingereedschap

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gereedschap