Hoe kun jij een duurzame tuin creëren?

Hoe kun jij een duurzame tuin creëren?

Eén ding is zeker: duurzaam tuinieren is goed voor mens en milieu. Daar zijn wij van Tuincentrum De Schouw een voorstander van! Wist je dat ons tuincentrum heel duurzaam is gebouwd en het gebouw allerlei moderne voorzieningen heeft die helemaal bij deze tijd horen? Je leest er alles over op de pagina 'Over ons'. Wij maken jou graag enthousiast over duurzaam tuinieren, want moeilijk hoeft dat helemaal niet te zijn. Met deze snelle en handige tips kom je al heel ver, help je de natuur en het klimaat een handje!

Tip 1: Regenwater opvangen

Wist je dat we ieder jaar voor onze tuin 2000 liter drinkwater gebruiken? Dat is heel veel! Even een vergelijking: daar kun je meer dan een maand van douchen. Dit kun je duurzaam aanpakken door regenwater op te vangen. Regenwater valt uit de lucht, is gratis, dus waarom zou je daar niets mee doen? Opvangen dus die spetters! Dit kun je doen door een regenton aan te sluiten op de regenpijp. Dit kun je ook op je balkon toepassen. Zo heb je dus regenwater waar je de tuin mee kunt sproeien en de planten lekker water kunt geven.

Tip 2: Weg met die stenen, groen erin

Groen doet een mens goed, dat is wetenschappelijk bewezen. Waarom zou je dan je tuin bestraten met tegels? Dé gouden tip voor een duurzame tuin is dan ook: tegel eruit, plant erin. Hoe meer planten in de tuin, hoe beter de waterafvoer is. Aangezien we in een regenachtig land wonen, kan dat dus geen kwaad. Van een stukje gras of een border met tuinplanten word je toch helemaal blij? Dit kun je ook heel gemakkelijk op een balkon toepassen. Wil je toch graag wat tegels in de tuin of op je balkon? Dan kun je voor waterdoorlatende tegels kiezen. Ook dat is een goede oplossing!

Tuincentrum De Schouw | Houten | Duurzame tuin creëren

Tip 3: Jouw eigen moestuin

Hoe leuk is het dat je uit jouw eigen moestuin kruiden, fruit en/of groenten kunt eten? Je wordt er blij van én het is ook nog eens beter voor de portemonnee. Ook deze tip kun je in de tuin, maar ook op het balkon gemakkelijk toepassen. Op een balkon kun je namelijk mooie bakken met vakken hangen waar je bijvoorbeeld kunt beginnen met een mini kruidentuin. Maak een plan voordat je gaat zaaien en zorg ervoor dat de grond goed is voorbereid. Alles wat je nodig hebt voor jouw eigen moestuin vind je uiteraard in ons tuincentrum in Houten.

Tip 4: Vogelhuisje ophangen

De makkelijkste tip om vogels een handje te helpen is om een vogelhuisje op te hangen in de tuin of op jouw balkon. Allereerst is het natuurlijk super gezellig, maar je helpt de vogels er ook écht mee. Hang het vogelhuisje op een goede plek. Vogels houden niet van herrie en willen het liefst een beschut plekje. 

Tuincentrum De Schouw | Houten | Duurzame tuin creëren

Duurzaam tuinieren? Kom naar Tuincentrum De Schouw in Houten

Wil je graag aan de slag met jouw tuin of balkon, maar heb je toch nog wat vragen over duurzaam tuinieren? Of wil je zaden, een vogelhuisje of andere producten kopen om jouw duurzame tuin te creëren? Je bent bij Tuincentrum De Schouw van harte welkom. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en beantwoorden al jouw vragen over duurzaamheid. Je kunt ons ook altijd even mailen naar: info@tcdeschouw.nl of bellen naar: 030-6371402. Ga aan de slag met jouw eigen duurzame tuin!

Meer over duurzaam tuinieren