Groenten

Een moestuin gevuld met groenten is ontzettend leuk en gezond. Door een moestuin aan te leggen in de tuin hoef je nooit te vervelen en je krijgt er ook nog eens hartstikke lekkere groentes voor terug! Alles wat je nodig hebt om de moestuin in jouw tuin gevuld met groentes te verzorgen, vind je natuurlijk bij Tuincentrum de Schouw. Van specifieke meststoffen tot zaden om groente van te groeien: Tuincentrum de Schouw heeft het allemaal. 

Makkelijke moestuin groenten

Ben je op zoek naar nieuwe soorten groenten om in de moestuin te kweken? Onze moestuinexperts hebben de drie makkelijkste soorten groentes op een rij gezet, zodat je snel een keuze kunt maken om jouw moestuin te vullen. Of je nu groene vingers hebt of niet, de volgende drie groentes zijn zeker haalbaar om te kweken:

  • Courgettes: Van april tot eind mei kun je de courgettes in de moestuin planten, deze groente heeft een windvrije plek nodig om goed te kunnen groeien. Na het zaaien kun je al na zes weken de eerste courgettes oogsten!
  • Komkommers: Komkommers moeten eerst voorgezaaid worden in huis. Als de temperatuur boven de 15 graden komt, mag je deze naar buiten verhuizen. 
  • Wortelen: Als je de wortelen in maart plant, kun je gedurende de maanden mei tot en met januari van deze lekkernij genieten. 

Moestuin-aanleggen-groenten

Groenten kweken voor beginners en gevorderden

In ons tuincentrum vind je alle benodigdheden om een moestuin te beginnen of te onderhouden. Dus of je nu een moestuin wil beginnen of al jaren ervaring hebt: Tuincentrum de Schouw heeft alles in huis. Groenten kweken in de moestuin is leuk, lekker en gezond! met de juiste soorten mest, kalk en tuingereedschap maak je het zelf kweken van groenten nog makkelijker en zorg je voor een grote slagingskans. Als je een beginner bent op het gebied van kweken van groenten, kun je het best met een paar makkelijke soorten beginnen. 

Zelf groenten kweken in Houten, nabij Utrecht

Wil jij zelf groenten gaan kweken in jouw tuin in Houten? Kom dan snel naar ons tuincentrum en bekijk het ruime assortiment zaden van groenten. Onze medewerkers geven je graag tips over de verschillende soorten en hoe je deze het best kunt planten. Wij hopen je snel terug te zien bij ons tuincentrum!

Begin nu een moestuin

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin