Tulpen: hét bloemenfeest van dit moment

Tulpen: hét bloemenfeest van dit moment

De lente komt er over een tijdje weer aan en dat betekent maar één ding: de vrolijke en kleurrijke tulpen zijn terug bij Tuincentrum De Schouw! Deze iconische bloemen brengen niet alleen de belofte van warmer weer, maar ook een overvloed aan levendige kleuren die elk hart opfleuren. In ons tuincentrum vind je de mooiste bloemen en nu dus ook prachtige tulpen. Liever jouw tulpen bestellen? Dat kan!

Bloemen bestellen


 

Tulpen in alle kleuren van de regenboog!

Eén van de meest opvallende kenmerken van tulpen is de verbazingwekkende diversiteit aan kleuren die ze te bieden hebben. Bij Tuincentrum De Schouw hebben we een uitgebreid assortiment tulpen in alle tinten. Van klassiek rood en zuiver wit tot vurig oranje en zachtroze; er is een tulp voor elke smaak en elk kleurenpalet. Creëer jouw eigen bloemenfestival met prachtige tulpenboeketten!

Tuincentrum De Schouw | Tulpen

Tulpen staan symbool voor de lente

Tulpen staan niet alleen bekend om hun schoonheid, maar ze dragen ook een symboliek met zich mee. Deze bloemen staan symbool voor de lente en worden vaak geassocieerd met vernieuwing en vreugde. Het planten van tulpen in je tuin is als het introduceren van een levendig stukje geluk, een vrolijke herinnering dat de dagen langer worden en de natuur langzaam ontwaakt uit haar winterse periode.

Tips voor het verzorgen van een tulpenboeket

Een tulpenboeket brengt niet alleen kleur in je huis, maar ook de frisse geur en de levendige uitstraling van het voorjaar. Om ervoor te zorgen dat je tulpenboeket zo lang mogelijk mooi blijft, volgen hier een paar handige verzorgingstips:

  1. Vers snijden: Snijd de stelen van je tulpen schuin af met een scherp mes. Door schuin af te snijden, wordt het water beter opgenomen.

  2. Schone vaas: Zorg ervoor dat de vaas waarin je de tulpen plaatst schoon is. Spoel de vaas grondig uit met warm water om bacteriën te verwijderen die de levensduur van de bloemen kunnen verkorten.

  3. Koud water: Vul de vaas met koud water. Tulpen houden van koel water en dit helpt ook om de groei van bacteriën tegen te gaan.

  4. Geen Blad in het water: Verwijder alle bladeren onder het wateroppervlak. Bladeren die in contact komen met water kunnen gaan rotten, wat de waterkwaliteit negatief beïnvloedt.

  5. Vermijd warmtebronnen: Zet het tulpenboeket niet in de buurt van direct zonlicht, verwarming of andere warmtebronnen. Tulpen blijven langer vers in een koelere omgeving.

  6. Dagelijks water verversen: Ververs het water in de vaas om de paar dagen. Hierdoor blijft het water helder en fris, wat de levensduur van de tulpen verlengt.

  7. Tulpen voeden: Voeg snijbloemenvoeding toe aan het water volgens de instructies op de verpakking. Dit voorziet de tulpen van voedingsstoffen en helpt de bloemen langer mooi te blijven.

  8. Vermijd fruit: Plaats het tulpenboeket niet in de buurt van fruit. Fruit produceert ethyleengas, wat de veroudering van bloemen kan versnellen.

Tuincentrum De Schouw | Tulpen

Haal de lente in huis met tulpen van Tuincentrum De Schouw!

Breng de lente naar binnen met een prachtig tulpenboeket! Kom langs en ontdek de rijke kleurenpracht die deze bloemen te bieden hebben. Laat de lente beginnen met een explosie van tulpen in je leven! 

Bloemen bestellen