Alles over ECOstyle

ECOstyle is een Nederlands merk dat zich richt op duurzame en natuurlijke producten voor tuin, dier en huis. Het bedrijf is opgericht in 1967 en heeft inmiddels een uitgebreid assortiment aan producten ontwikkeld die mens, dier en natuur respecteren. ECOstyle staat bekend om haar innovatieve oplossingen op het gebied van bodem, planten, dieren en het milieu. Het merk gelooft in een gezonde en natuurlijke manier van leven en werken, waarbij duurzaamheid en respect voor de natuur centraal staan. Het motto van ECOstyle is dan ook 'In harmonie met de natuur'. Het bedrijf werkt met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en richt zich op het ontwikkelen van producten die niet alleen effectief zijn, maar ook veilig voor mens en dier. Met haar producten wil ECOstyle bijdragen aan een gezonde, mooie en duurzame leefomgeving voor iedereen.

 _________________________________________________GAZONONDERHOUD__________________________________________________

Is het gras aan de overkant altijd groener? Zeker niet! ECOstyle maakt gazononderhoud overzichtelijk met een simpel stappenplan, in één dag uit te voeren. Easy does it!

Stap 1: Verticuteren

Voor een strak, strakker, strakst gazon is verticuteren belangrijk. Verticuteren is een techniek om de vilt- en moslaag (afgestorven gras of verteerde bladeren die het gras verstikken) uit het gazon te verwijderen. Deze laag moet regelmatig verwijderd worden om zo het gras gezond te laten groeien. 

Verticuteren is grasmaaien, maar dan verticaal in plaats van horizontaal.

Stap 2: Zaaien

Heb je kale plekken in je gazon? Dunner wordend gras met hier en daar stukken aarde die erdoorheen piepen, of zelfs grote delen waar geen grasje meer groeit? Dat is één van de grootste ergernissen voor mensen met een gazon. Hoewel er al wat voedingsstoffen in de bodem zitten, zijn deze niet altijd toereikend en heeft je gazon wat extra liefde nodig. Gelukkig is dit snel op te lossen met onze tips en trucs!

Bij het herstellen van kale plekken is het belangrijk om eerst te kijken naar de ernst van de situatie. Bij grote plekken die kaal zijn, kun je het beste Graszaad-Herstel gebruiken. Dit graszaadmengsel is geschikt voor alle soorten gazons, zoals schaduw-, speel- en siergazons. Dat is heel handig, want je hoeft niet te kiezen welk graszaad het beste is. Deze mix kiemt snel, waardoor je gazon er snel weer fris en fruitig bijligt. Daarnaast heeft het graszaad een natuurlijke kleicoating waardoor vogels het minder snel vinden. Ze vinden het ook niet echt lekker om van te eten.

Stap 3: Kalken

Het kalken van je gazon is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat het gras gezond blijft en er prachtig uit blijft zien. Het is een proces waarbij je kalk op je gazon strooit om de zuurgraad te verlagen en de bodem te verbeteren.

De belangrijkste reden om je gazon te kalken is om de pH-waarde van de bodem te optimaliseren. Gras groeit het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Als de pH-waarde lager is dan 6,0, kan het gras moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen, waardoor het er geel en zwak uitziet. Door je gazon te kalken, verhoog je de pH-waarde en maak je de bodem beter geschikt voor grasgroei.

Stap 4: Bemesten

Het bemesten van je gazon is van groot belang om een gezond en groen gazon te behouden. Met de ecologische meststoffen van Ecostyle kun je op een duurzame en verantwoorde manier je gazon voeden.

De Gazon-AZ meststof van Ecostyle is bijvoorbeeld een goede keuze voor het bemesten van je gazon. Deze meststof is gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen en bevat alle benodigde voedingsstoffen voor het gazon. Door de toevoeging van RhizaMax®-wortelactivator worden de wortels van het gras gestimuleerd en groeit het gazon sterker en gezonder. Deze meststof is bovendien geschikt voor alle soorten gazons.

 _________________________________________________GROENE_AANSLAG__________________________________________________

Groene aanslag verwijderen

Natuurlijk ben je gek op een groene tuin! Alleen liever niet op het terras, tegels, houten schuttingen en looppaden! Naast het feit dat het er onfris uitziet, kan het ook aardig glad zijn! Dit wil je dus liever niet zien in je buitenruimte, dus hoe sneller het weer weg is hoe beter! Gelukkig biedt ECOstyle een oplossing voor het verwijderen van groene aanslag op een milieuvriendelijke manier.

Wat is groene aanslag?

Wist je dat groene aanslag een verzamelnaam is voor een grote groep organismen die tegels en houtwerk glad maken en aantasten? Het zijn vooral algen en mossen die graag groeien op plekken waar het lang vochtig blijft en waar weinig zonlicht komt. Om deze reden vormt veel groene aanslag zich dan ook vooral in de herfst en winter, wanneer het je vaak niet zo opvalt. In de lente en zomer kom je het tegen en wil je er zo snel mogelijk vanaf!

Terrasreiniger

Met het product Terrasreiniger van ECOstyle kun je eenvoudig en snel groene aanslag verwijderen. Het product is volledig biologisch afbreekbaar en daardoor niet schadelijk voor het milieu. Bovendien is het veilig voor mens en dier. Het is geschikt voor het reinigen van alle materialen in de tuin, zoals tegels, houtwerk, muren en schuttingen. Het product werkt snel en effectief, en je ziet direct resultaat. Het is daarnaast ook nog eens zeer eenvoudig in gebruik, want het is verkrijgbaar in sprayvorm of concentraat, wat je kunt verdunnen.

Naast het verwijderen van groene aanslag, biedt ECOstyle ook producten aan om groene aanslag te voorkomen. Zo kun je gebruik maken van Ultima tegen onkruid, waardoor er minder kans is op groene aanslag. Daarnaast heeft ECOstyle ook speciale producten aan voor het reinigen van vijvers en zwembaden.

 ____________________________________________KAMERPLANTEN_POTGROND_____________________________________________

Het geheim van kamerplanten potgrond

Kamerplanten hebben goede potgrond nodig om gezond te blijven. Een goede potgrond biedt niet alleen voedingsstoffen, maar ook voldoende zuurstof en water aan de planten. Bij ECOstyle begrijpen ze dat goed, en daarom hebben ze verschillende soorten potgrond ontwikkeld die geschikt zijn voor diverse soorten kamerplanten.

Universele potgrond

De universele potgrond is geschikt voor alle soorten kamerplanten, van varens tot palmen. Deze potgrond heeft een optimale waterhuishouding en zorgt voor een goede ontwikkeling van de wortels van de planten. Daarnaast bevat deze potgrond natuurlijke voeding die gedurende 100 dagen vrijkomt, waardoor de planten geleidelijk en op een natuurlijke manier gevoed worden.

Speciale potgrond

Heb je specifieke planten, zoals orchideeën of cactussen, dan is daarvoor speciale potgrond ontwikkeld. Deze orchideeën potgrond zorgt voor een goede waterhuishouding en luchtigheid, waardoor de wortels van de orchideeën goed kunnen ademen en groeien. De cactus potgrond bevat zelfs lava en zand, waardoor het goed waterdoorlatend is en zorgt voor een optimale groei van de cactus.

Duurzaam

Bij ECOstyle vinden ze het belangrijk om duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben. Daarom zijn de potgronden gemaakt van natuurlijke materialen en zijn ze vrij van chemische toevoegingen. Daarnaast zijn de verpakkingen recyclebaar, zodat ze ons steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.

Kortom, met de potgronden van ECOstyle geef je jouw kamerplanten de beste voedingsbodem om gezond te blijven en te groeien, en dat op een duurzame manier.

 __________________________________________________MOESTUIN_MEST___________________________________________________

Meer voor de moestuin met ECOstyle

Het kweken van een moestuin is een zeer rustgevende activiteit en het kan ook nog eens een heerlijk en smakelijk resultaat opleveren. Of je nu groenten, fruit of kruiden kweekt, het is belangrijk om te zorgen voor een goede voeding voor je planten. ECOstyle heeft verschillende producten die je hierbij kunnen helpen.

Moestuin mest en -voeding

ECOstyle heeft een breed assortiment aan moestuin mest en -voeding. Een van de meest populaire producten is Moestuin-AZ. Dit is een 100% organische meststof, speciaal ontwikkeld voor de moestuin. Het zorgt voor een goede groei en bloei van je planten en geeft ze bovendien een natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen. Moestuin-AZ is rijk aan micro-organismen die zorgen voor een gezonde bodem.

Natuurlijk!

Met de moestuin mest van ECOstyle weet jij zeker dat je zo dicht mogelijk bij de natuur blijft. In tegenstelling tot kunstmest is de moestuin mest van ECOstyle niet schadelijk voor het bodemleven. Je kunt met natuurlijke mest rijkelijk strooien, zonder bang te zijn dat je hierin overdoseert. Een ander voordeel is dat je met deze mest zeker weet dat jouw moestuinplantjes de komende 120 dagen zijn voorzien van voeding. Je hoeft dus slechts drie keer per jaar jouw moestuin te bemesten. Easy does it!

Speciaal voor groenten en kruiden

Daarnaast biedt ECOstyle ook een biologische groenten- en kruiden voeding aan, genaamd Vloeibare Voeding Groenten & Kruiden. Deze voeding bevat alle benodigde voedingsstoffen voor de groei van jouw groenten en kruiden. Het is gemakkelijk te doseren en kan rechtstreeks op de planten worden gegoten. Het zorgt voor een gezonde groei en geeft de planten bovendien een heerlijke smaak.

Met de producten van ECOstyle kun je op een natuurlijke en verantwoorde manier zorgen voor een gezonde en smakelijke oogst uit jouw moestuin.