Insecten en slakken

Ondanks jouw inspanningen op het gebied van tuinonderhoud, kunnen vervelende plagen zoals insecten en slakken op een vervelende manier roet in het eten gooien. Voor een deel zijn ziekten en plagen te voorkomen, door onder andere goede verzorging en bemesting van jouw planten. Toch treedt er soms een vervelende plaag op, waar je natuurlijk zo snel mogelijk van af wilt komen. Bij Tuincentrum De Schouw ben je aan het goede adres voor advies en benodigdheden om van vervelende plagen af te komen en uiteraard ook voor preventieve gewasbescherming!

Zo herken je slakken en insecten plagen in de tuin

Sommige plagen zijn snel te herkennen, bijvoorbeeld de rupsen die grote gaten in de bladeren vreten. Ook bladluizen zijn redelijk snel zichtbaar, door de groeiremmingen en misvormingen van het blad. De witte vlieg zuigt de sappen uit de plant, waardoor deze aan kracht verliest. Zo zijn er verschillende kenmerken die de tuin in één keer een stuk anders doen ogen. Wat minder snel opvalt, dat is de kever. Voornamelijk de taxuskever is een bijzondere soort, want deze richt zelf geen schade aan, maar de larven wel, omdat deze de wortels eten. 

Bestrijdingsmiddelen voor slakken en insectenplagen 

Je kan vervelende slakken en insectenplagen bestrijden met verschillende middelen. Zo zijn er onder andere:

  • Chemische bestrijdingsmiddelen
  • Biologische bestrijdingsmiddelen

De verschillende middelen zijn verkrijgbaar in staafjes, korrels, concentraten en spuitbussen. Wij raden je aan om als eerste met biologische bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan. Er zijn zelfs huismiddeltjes die je kan proberen. Zo kunnen voor slakken gestampte eierschalen helpen, evenals een schaaltje met bier waar ze op af komen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunnen slakkenkorrels een goede optie zijn. 

Insecten en slakken bestrijden | De Schouw

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen voor slakken en insecten

De schade die slakken en insecten aan kunnen richten kan veel roet in het eten gooien als jij zelf veel tijd besteedt aan het onderhoud van de tuin. Het zou dan ook zonde zijn als jouw planten binnen korte tijd helemaal kaalgevreten zijn! Daarom is het belangrijk om op tijd de juiste middelen in te zetten, maar wij zijn wel erg voorzichtig met het gebruik van chemische middelen. Wij raden je aan om te beginnen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Uiteraard kan je ons om advies vragen over het gebruik, spreek hiervoor gerust een van onze medewerkers aan in het tuincentrum!

Kom langs bij De Schouw voor preventie en bestrijding van insectenplagen

Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen om plagen in de tuin te voorkomen? Goede verzorging en een gezonde bodemkwaliteit kan al een eerste stap zijn om jouw planten zo gezond mogelijk te houden. Grond- en meststoffen kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. Voor de basisverzorging van jouw planten kan je bij ons uiteraard advies inwinnen en de nodige producten vinden. Is het toch zo ver gekomen dat je last hebt van een vervelende plaag? Dan helpen wij je uiteraard graag om hier zo snel mogelijk van af te komen! Bekijk hieronder de snelste route naar ons tuincentrum in Houten, dan helpen wij je met veel plezier verder. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming