Kamerplanten trends voor 2021

Kamerplanten trends voor 2021

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse Nederlandse woonkamers. Een huis zonder groen? Dat zie je niet vaak meer! Groene accenten geven een interieur sjeu en zorgen voor een gevoel van geborgenheid, of dat nu in de woonkamer, keuken of slaapkamer is. Mensen zijn gelukkiger als ze buiten zijn, maar kamerplanten compenseren dat een beetje. En wat is er nu leuker dan de voldoening van een snelgroeiende, gezonde kamerplant? Elk jaar zijn er weer meerdere trends op het gebied van kamerplanten te ontdekken. Ook in 2021 zijn er kamerplanten die je misschien wat vaker dan andere planten tegen zult tegenkopen in woonprogramma's, interieurbladen of op Instagram. Wat voor planten? Wij geven je vast een sneak peek van de kamerplanten trends!

  1. Grote planten
  2. Planten met bijzondere bladeren
  3. Tropische planten
  4. Kleurrijke planten

1. Ga voor groot

Er was een tijd dat kamerplanten vooral in de vensterbanken hun thuis vonden. Een aantal kleine potjes werden dan gezellig bij elkaar gezet zodat ook de langslopende buren van het groen kon genieten. Dat is natuurlijk nog steeds hartstikke leuk, maar het mag in 2021 wel een stuk uitbundiger. Groot, groter, grootst! Wees niet bang om een knoepert van een plant in huis te halen, want een kamerplant mag juist opvallen. Zo hoeft een kamerplant niet meer in een hoekje te worden gezet, maar mag deze echt een groot onderdeel in het interieur spelen. Zet 'm op een kruk en zorg ervoor dat er vanuit alle hoeken van kan worden genoten. Denk bijvoorbeeld eens aan planten als de Monstera, Strelitzia, Musa of Ficus.

2. Prettige print

Zoals gezegd mogen kamerplanten anno 2021 in het oog springen. Dat geldt voor de grootte, maar ook voor de vorm - en dan met name de vorm van de bladeren. Opvallende bladeren zijn helemaal de trend, bijvoorbeeld omdat ze een bijzonder kartelrandje hebben óf een grappige print. Bladeren met 'verfstrepen' of grappige stippen geven een extra dimensie aan het groen in je woonkamer. Zet de planten tegen een rustige achtergrond en in een neutrale pot voor een extra groot wow-effect. 

Kamerplanten trends 2021 | Tuincentrum de Schouw in Houten

3. Tropische verrassing

Planten die hun oorsprong vinden in een tropische setting zijn al een tijdje niet meer weg te denken. We gaan deze exoten in 2021 nóg vaker zien. Stiekem komt dit ook een beetje omdat deze tropische knallers vaak ook in de grote kamerplanten categorie kunnen worden genoemd. Omdat veel mensen dit jaar niet of nauwelijks van een vakantie hebben kunnen genieten, is het wel zo leuk om er thuis dan maar iets tropisch van te maken: met planten als de Kentiapalm, Alocasia en de Krulvaren zorg je binnen no time voor een vakantiegevoel.

4. Vrolijke noot

De kans is groot dat we ook in 2021 weer meer tijd thuis door gaan brengen, zowel om te werken als om te relaxen. Een beetje kleur is dan ook welkom! Kleur staat immers gelijk aan gezelligheid en een vrolijke noot. Nu hoef je niet meteen je muren roze of paars te schilderen: met een opvallende kamerplant ben je er ook! De Calathea kan bijvoorbeeld roze bladeren hebben, maar ook een oude klassieke bloeier als de Orchidee kan de perfecte toevoeging zijn. Zet deze vrolijke vrienden in een bijzondere pot voor een extra knallend effect. 

Kom langs bij tuincentrum de Schouw om onze kamerplanten te aanschouwen. We hebben de leukste en mooiste planten voor je verzameld die ook in 2021 bij jou thuis zullen shinen. Onze medewerkers kunnen je alles over de verzorging van deze planten vertellen. Tot snel!