Onkruidbestrijding

In veel tuinen ontkom je er niet aan: onkruidbestrijding. Dit vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud, dat je door middel van gewasbeschermingsmiddelen of uiteraard met de hand kunt uitvoeren. Ook bij Tuincentrum De Schouw in Houten ben je aan het juiste adres voor onkruidbestrijding, zodat je jouw tijd weer kunt besteden aan leukere onderhoudswerkzaamheden in de tuin. Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen worden onkruid genoemd, terwijl het gewoon inheemse planten zijn. Er zijn verschillende manieren om onkruid te voorkomen of bestrijden en daar helpen wij jou graag bij!

Hoe kun je onkruid bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om onkruid te bestrijden. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om dit met de hand te doen, bijvoorbeeld met behulp van handgereedschap. Dan gebruik je bijvoorbeeld een schoffel, om de borders te schoffelen en te ontdoen van de onkruid die er groeit. In het gazon is dit echter een stuk moeilijker, waardoor men al sneller teruggrijpt op bestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende vormen van bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar:

  • Korrels
  • Vloeibare middelen 

Afhankelijk van de plek waar je de middelen wilt gebruiken kunnen wij je adviseren over het gebruik van de middelen. Wij raden je echter altijd aan om de handleiding te raadplegen voordat je hier gebruik van maakt. Gelukkig zijn er ook biologische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar, waardoor de natuurlijke balans in de tuin niet ontregeld raakt. 

Soorten onkruid en de mogelijke bestrijdingsmiddelen

Voor iedere soort onkruid is een ander middel aan te raden als oplossing. Een voorbeeld van een hardnekkig onkruid is mos. Dit komt vaak voor in gazons die in de schaduw liggen, of waar de grond zuur is. Kalk kan een goede oplossing zijn bij een zure grond. Ook is het mogelijk om een grondanalyse af aan te vragen, zodat je een aangepast bemestingsadvies krijgt waarmee je aan de slag kunt.  Het is mogelijk om bijvoorbeeld door bepaalde combinaties van grond- en meststoffen de bodemkwaliteit de verbeteren en daarmee bepaalde soorten onkruid te weren. Vraag onze medewerkers gerust om advies en meer informatie hierover, dan helpen wij je graag met adviezen op maat om jouw tuin te verbeteren en onkruid minder kans te geven om zich een weg te banen door jouw gazon of borders! 

Onkruidbestrijding Tuincentrum De Schouw

Tot ziens bij Tuincentrum De Schouw voor onkruidbestrijding en meer

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum in Houten. Tuincentrum de Schouw is een zeer ruim tuincentrum met een divers assortiment op het gebied van tuinieren en buitenleven. Wij helpen je graag om jouw tuin optimaal te onderhouden en onkruid zo min mogelijk kans te geven. Je hebt altijd de keuze om gebruik te maken van kwalitatief gereedschap en de onkruid handmatig te verwijderen. Echter kan het de spuigaten uitlopen en begrijpen wij dat je dan bepaalde middelen wilt inzetten. Voor het gebruik hiervan raden wij je aan om je goed in te lezen en uiteraard advies in te winnen bij onze medewerkers. Wil je contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 030-6371402, of door een mail te sturen naar info@tcdeschouw.nl.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming