Inspiratiesessie over 'Klimaatvriendelijke tuin'

Inspiratiesessie over 'Klimaatvriendelijke tuin'

Wil je jouw tuin graag natuurvriendelijker en watervriendelijker maken, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Misschien wil je je eens laten informeren over wat de voordelen van een klimaatvriendelijke tuin zijn? Meld je dan aan voor de inspiratiesessies op 9 april die de gemeente Houten organiseert samen met Tuincentrum De Schouw.

Er worden drie inspiratiesessies georganiseerd. Deze vinden plaats tussen 9.00 en 12.00 uur en duren ongeveer een uur. Het eerste halfuur geeft een groen-deskundige een presentatie over de inrichting van een natuurlijke en watervriendelijke tuin. Daarna ga je met hem door het tuincentrum heen. Tijdens deze rondgang zal hij praktische tips geven. Na afloop ontvangen de deelnemers een tegoedbon ter waarde van 25 euro om beplantingsmateriaal aan te schaffen. Per sessie kunnen twintig deelnemers meedoen.

We krijgen steeds vaker te maken krijgen met hitte, droogte en extreme regenbuien. Allemaal gevolgen van een veranderend klimaat. De combinatie van langdurige lange, droge perioden afgewisseld met extreem veel neerslag in korte tijd zorgt dat er waterlast ontstaat. De riolen kunnen de grote hoeveelheid water niet aan. Het is daarom belangrijk dat er buffers komen waar water opgeslagen kan worden. Dit doet de gemeente in het openbare gebied. Maar ook bewoners met tuinen spelen hier een belangrijke rol in.

Een groene tuin (zonder stenen) kan als zo’n buffer werken. Het regenwater kan in de bodem wegzakken. Ook verdort de tuin minder bij periodes van langdurige droogte. En wist je dat een groene tuin in de zomer koeler is? Bovendien is een groene tuin beter voor vogels, vlinders, bijen en andere diersoorten. Ook op mensen heeft een groene buitenomgeving een positieve uitwerking.

Laat je inspireren! Je kunt je aanmelden voor de inspiratiesessies op 9 april 2022 via door te mailen naar: christel.postma@houten.nl. Geef daarbij aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Deelname is op volgorde van aanmelding. Kijk voor meer informatie op de gemeentelijke website www.houten.nl/regenwater. Voor vragen kunt je contact opnemen met Christel Postma, telefoon 06 48276041.

Datum: