Nieuwbouw

Volg hier de nieuwste bouw updates!

19-01-'18 Het gaat de goede kant op. Er wordt hart gewerkt door de verschillende ploegen. De vloerverwarming zit er voor een groot gedeelte in en er kan op gestraat worden. De buitenverkoop afdeling is al bestraat en dat geeft gelijk een heel ander beeld. Het dak is helemaal dicht en ook aan de wanden wordt gewerkt, hier zijn ze nu met de voorbereidingen bezig om het glas te zetten. Ook de elektricien is voorzichtig al een beginnetje aan het maken.

 

12-01-'18 Er is weer veel gebeurd de laatste week. Het dak zit er bijna helemaal op, dus er kan ook uitgegraven worden. Volgende week kan er een begin gemaakt worden aan de vloerverwarming en het eerste straatwerk. Er wordt ook al volop gemetseld aan de toiletten en technische ruimtes. Buiten is de wateropvangsilo geplaatst zodat we straks al het regenwater op kunnen vangen en weer hergebruiken.

 

30-12-'17 Tussen de kerststollen en de oliebollen wordt er toch nog doorgewerkt. De mannen hebben een begin gemaakt met het plaatsen van de binnen en buiten wanden. Nu wordt de kleur helemaal goed zichtbaar!

 

23-12-'17 De betonnen vloeren zijn gestort, en kunnen nu mooi uitharden, zodat er na de feestdagen verder op gebouwd kan worden. De kleur van het tuincentrum kan je ook al een beetje zien, want de eerste stukjes gevelbekleding zijn ook al aangebracht!

 

15-12-'17 De mannen hebben veel last van de sneeuw ondervonden deze week.
Maar er liggen al grote delen van het dak dicht en ook de bewapening voor de betonvloeren ligt klaar zodat er volgende week gestort kan worden.

 

08-12-'17 De unieke houten dakconstruktie zit er bijna helemaal in, en ook zijn ze al begonnen met het dichtleggen van het dak. Respect voor de mannen die hier bezig zijn in de sneeuw, harde wind en maar nul graden op de thermometer.
Ook zijn ze al bezig met de betonmatten te plaatsen in het magazijn, zodat volgende week daar de vloer er vast in kan.

01-12-'17 Het begin van de voor Nederland unieke houten bouwconstructie van ons tuincentrum begint nu echt vorm te krijgen. Wat zal dat straks een mooie en vooral warme uitstraling geven!

24-11-'17 Ondanks het slechte weer deze week zijn de mannen toch weer aardig opgeschoten. Het buiten terrein ligt volledig in de verharding, dus kunnen ze al een stuk schoner werken. Vandaag zijn ook de houten dakspanten gekomen die zometeen de unieke en warme sfeer aan ons tuincentrum moeten geven.

 

17-11-'17 De vlag staat in top, dus het hooste punt is bereikt. Je kan nu al goed zien hoe groot het allemaal gaat worden
Bijna al het staalwerk staat op zijn plaats en als het goed is gaan volgende week de eerste houten dakspanten erin.

10-11-'17 De langste paal is vandaag geplaast, en 12 meter is dan toch best wel hoog. Ook zijn ze al druk bezig met plaatsen van de drainagebakken voor onder het parkeerterrein. Hier gaan we het regenwater in opvangen zodat het weer geleidelijk terug gegeven kan worden aan de grond.

03-11-'17 Er is deze week veel werk verricht.
Het parkeerterrein is helemaal uitgegraven, zodat volgende week begin gemaakt kan worden met het plaatsen van de drainage bakken. De riolering zit er voor het grootste gedeelte in en de eerste stalen staanders zijn ondertussen ook al geplaast

.

 

27-10-'17 De fundering zit er bijna helemaal in, en de aanvoer van de bouwmaterialen is ook al goed op gang gekomen.

18-10-'17 Er wordt nu volop aan de fundering gewerkt.

   

04-10-'17 Het echte werk is ondertussen ook begonnen, de palen worden geboord!

 

02-10-'17 Leon v Rooijen en wethouder Geerdes hebben maandag de eerste klap op de paal gegeven, waarna we hem met z'n allen nog even een paar tikken na hebben gegeven.

Maandag 2 oktober 2017 wordt de eerste paal geslagen van ons nieuwe grote hypermoderne en zeer duurzame tuincentrum. Qua bouw wordt het voor Nederland ook een primeur omdat wij gaan bouwen met een bijna volledige houten constructie, wat een hele mooie en warme uitstraling gaat geven. Het tuincentrum wordt gebouwd aan de Korte Schaft in Houten.